Oslovily i veřejnost

Region - 16. 06. 2021
Oslovily i veřejnost

 

PRAHA - Irenu Podláskovou a Zaan Bester z Univerzity Pardubice včera ocenila Česká a Slovenská Asociace Jazykových Center za nejlepší Počin doby covidové. Během pandemie dosud natočily celkem 21 netradičních výukových a komunikačních videí v anglickém jazyce, která oslovila vysokoškoláky i veřejnost. V novém projektu Let´s Communicate lektorky zpracovávají různé společenské situace kreativním způsobem a odlehčenou formou.

 

 

„Naše kolegyně dokázaly velmi rychle zareagovat na situaci ve společnosti a s anglickým jazykem pracovaly tvůrčím a originálním způsobem. Podařilo se jim zaujmout nejen studenty, ale také ostatní kolegy, kteří pravidelně videa sledovali a stále sledují na sociálních sítích. Pozitivní také je, že se tento formát udržel v čase a pravidelnosti,“ říká prorektorka pro vnější vztahy Univerzity Pardubice Andrea Koblížková.

 

 

Videa dvojice Zaan Bester a Irena Podlásková z Jazykového centra Univerzity Pardubice ocenila mezinárodní porota v kategorii Cena za významný tvůrčí počin v oblasti podpory studentů. Kromě standardní výuky lektorky ve spolupráci s Oddělením propagace a vnějších vztahů Univerzity Pardubice a s Univerzitním konferenčním centrem natáčely a stále natáčejí sérii videí s překvapivými momenty i hosty z kampusu Univerzity Pardubice. Autorky se přibližně v tříminutových videích zaměřují na slovíčka a situace, která se začala v komunikaci a jazyce používat v době online výuky a práce na homeoffice, a také na aktuální témata, která covidová doba přinesla.

 

 

„Prvotním impulzem pro vznik videí byla pandemie, ale chuť komunikovat s lehkostí a nadhledem zůstává. Inspirace a nápadů máme dost, a i zpětná vazba od kolegů i studentů nám dává kredit pokračovat. Můžeme skrze jazyk představit různá témata a místa na univerzitě, poznávat studenty i kolegy mimo výuku. Pracujeme a zároveň se královsky bavíme,“ říká jedna z autorek videí Irena Podlásková.

 

 

Nový formát osvěží výuku českým studentům, ale pomáhá integraci zahraničních vysokoškoláků, kteří na Univerzitu Pardubice přijeli ve složitém období, kdy se museli seznamovat s cizím prostředím, kulturními fenomény i reakcemi na ně. Všechny díly Let´s Communicate můžete sledovat na https://www.youtube.com/user/upcecz/videos.

Soutěž o Počin doby covidové vyhlásil výbor České a Slovenské Asociace Jazykových Center (CASAJC). Asociace byla vždy prostředím, které nabízí jazykovou rozmanitost, proto byla i tato soutěž vícejazyčná. Návrhy projektů mohli soutěžící předložit v českém, slovenském či anglickém jazyce. (MaM) Foto: UPa (Na snímku zleva Zaan Bester, Libor Štěpánek, předseda CASAJC, a Irena Podlásková)

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek