Kamion přejede do Chrudimi

Region - 17. 06. 2021
Kamion přejede do Chrudimi

 

PARDUBICKO - Středou 16. června dosáhl počet očkovacích míst v Pardubickém kraji počtu 21. Poslední nové očkovací místo zahájilo provoz v kulturním domě v Lanškrouně. Zároveň až do konce týdne vypomáhá s urychlením očkování v Pardubických očkovací kamion. Ten v příštím týdnu na dva dny zakotví v areálu Chrudimské nemocnice. Ke včerejšku bylo v kraji očkováno přes 290 tisíc osob.

 

 

„Očkovací kamion nám výrazně pomohl urychlit očkování v krajském městě, kde byly nejdelší čekací doby, a to i vzhledem k posunu intervalu mezi první a druhou dávkou. Kromě sálu Jana Kašpara jsme přeregistrovali také čekající na termín z očkovacího místa CCR v paláci Magnum na třídě Míru. K tomu se nám jen v sále Jana Kašpara podařilo v týdnu navýšit denní kapacitu o přibližně 150 osob denně výhradně na první dávky a o víkendu o 100 osob denně,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

 

Nejvíce čekajících na termín je nyní v Chrudimské nemocnici, proto tam v příštím týdnu kamion přejede. „V tuto chvíli počítáme s tím, že by kamion do areálu nemocnice přejížděl během pondělí a v úterý a středu očkoval. V Chrudimi čeká na přidělení termínu k očkování necelých 1500 lidí. Ty budeme během dvou dnů schopni oočkovat první dávkou vakcínou Comirnaty od Pfizeru. Kamion následně přijede ještě na aplikaci druhých dávek. Kdo tedy má o očkování zájem, ať této příležitosti využije a zvolí si úterní či středeční termín, který mu bude nabídnut prostřednictvím SMS a PIN 2. Kapacitu na dalších očkovacích místech v kraji prozatím držíme stále stejnou. Bude však časem modifikována dle zájmu očkovanců,“ řekla náměstkyně hejtmana Michaela Matoušková.

 

 

V Pardubickém kraji bylo ke včerejšímu dni proočkováno přes 290 tisíc očkovacích dávek. V pondělí 14. června se jednalo o 5 073 dávek a v úterý 15. června o 5 442 dávek, což je nové denní maximum v kraji. (DoB) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování

Eliminovat překvapení

Eliminovat překvapení

Již nyní se řidiči Správy a údržby silnic Pardubického kraje připravují na další zimní údržbu

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný