Rušný víkend policistů

Region - 21. 06. 2021
Rušný víkend policistů

 

PARDUBICKO - Nejen teplotně náročný víkend za sebou mají policisté z Pardubického kraje. 

 

 

„Z pohledu pardubické policie máme za sebou ne úplně klidný víkend. V kraji jsme od pátku od večera do dnešní nedělní 18. hodiny evidovali velké množství dopravních nehod, případů narušení občanského soužití a rušení nočního klidu,“ charakterizuje uplynulé dny tisková mluvčí policie Pardubického kraje Markéta Janovská a pokračuje: „S krásným počasím pardubickým dopravákům a bohdanečským policistům začala rutina ve smyslu řešení v zákazech parkujících desítek vozidel v okolí písníků. Proto tímto důrazně žádáme řidiče, aby parkovali tam, kde mohou a mají a neprodražovali si výlety k vodě placením pokut.“

 

 

Ze „zajímavějších“ věcí eviduje policie například následující: V pátek v podvečer vyjížděli holičtí policisté spolu s hasiči k požáru vozidla Ford Focus mezi obce Horní Jelení a Borohrádek. Okolo 20:45 si řidič ve zpětném zrcátku všiml kouře, který se mu valí z auta. Proto za obcí Horní Jelení zastavil, spolu se ženou z vozidla vystoupil a zavolal na tísňovou linku. Na místo se dostavila i vyšetřovatelka hasičů, která nám sdělila jako předběžnou příčinu zahoření vozidla technickou závadu.

 

 

V noci z pátku na sobotu si policejní Octavii zřejmě spletl s překážkovou dráhou 26letý cizinec. S 1,38 promile alkoholu v dechu sice bravurně přeběhl přes kapotu a střechu služebního auta na náměstí Republiky v Pardubicích, nicméně si za to vysloužil pobyt v cele a ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření z trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci. Poškozená je kapota, čelní sklo a střecha (na snímku).

 

 

„V sobotu část našeho krajského dopravního družstva doprovázela jízdu policejních veteránů, která vedla napříč celým krajem s mnoha zastávkami po východočeských městech. I přes tropické počasí se veteráni těšili velkému zájmu,“ informuje Janovská.

 

 

O půl osmé v sobotu ráno vyjížděli policisté  v České Třebové k opařenému dítěti. Nešťastnou náhodou praskla konvice s čajem a horká voda dítě opařila. To bylo letecky transportováno do nemocnice.

 

 

„Vrtulník se k nám do kraje podruhé vracel okolo 13. hodiny, kde jsme měli nahlášené tonutí 78leté paní. Tu nalezly její dvě kamarádky s hlavou ve vodě v rybníce v Černé u Bohdanče. Přihlížející pomohli ženu vytáhnout na břeh, započali resuscitaci a následně byla paní transportována do nemocnice,“ pokračuje mluvčí.

 

 

Do půlnoci letecká záchranka navštívila náš kraj ještě jednou a to kolem 20. hodiny, kdy 32letý cyklista upadl z jízdního kola v Heřmanově Městci.

 

 

„Havárii cyklisty posilněného alkoholem šetříme od sobotního večera i v Chocni. Tam 53letý muž zřejmě narazil kolem do ostrůvku a havaroval. Na hlavě neměl cyklistickou helmu a se svým zraněním byl převezen do nemocnice. U tohoto cyklisty kolegové naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu,“ dodává Markéta Janovská.

 

 

„Nedělní den jsme opět zahájili i s hradeckou leteckou záchrankou. Ta spěchala na Vraclav, kde došlo ke střetu 4letého dítěte s vozidlem. Původně vážně vypadající nehoda zřejmě nebude mít tak vážné následky, protože dítě bylo transportováno do nemocnice sanitkou. Došlo tam k tomu, že rodiče údajně seděli s dítětem na kraji místní silnice, a když kolem projíždělo velice pomalu vozidlo, rodič upozornil dítě, aby sedělo, načež ono vstalo a poté došlo k jeho střetu s uvedeným vozidlem,“ přibližuje další případ mluvčí.

 

 

S neregistrovaným a nepojištěným traktorem havaroval před 13. hodinou 42letý řidič. Ten zřejmě nezvládl průjezd zatáčkou a na silnici z Březové nad. S. na Stašov havaroval do zahrady rodinného domu, kde poškodil živý plot a jiné dřeviny a rostliny. Celková škoda způsobená nehodou byla předběžně vyčíslena na 40 000 korun.

 

 

„V neděli o půl třetí odpoledne nám na linku 158 telefonovalo několik řidičů, že po silnici z Pardubic na Hradec Králové jede v rychlém pruhu v protisměru vozidlo. Na místo spěchali jak pardubičtí, tak královéhradečtí policisté, nicméně řidič zřejmě na některém sjezdu komunikaci opustil. Není to poprvé, co se něco takového stalo a tato nepozornost řidičů může mít fatální následky,“ upozorňuje Janovská.

 

 

„V sobotu a v neděli jsme také k nám do kraje volali Pyrotechnikou službu PČR. Vždy to bylo k nálezu granátu a v obou případech bylo nebezpečné munici převážet, a proto jí pyrotechnici zlikvidovali na místě. Poprvé byl nález nahlášen v sobotu nedaleko rozhledny Bára na Chrudimsku, kde byl minometný a dělostřelecký granát. Druhý případ byl dělostřelecký granát v Křenově na Svitavsku,“ uzavírá víkendový výčet tisková mluvčí krajské policie. (zr) Foto: PČR

Mohlo by vás zajímat:

Úřad práce povede Jana Urbánková

Úřad práce povede Jana Urbánková

Nová ředitelka předtím šéfovala pobočkám přední české banky

Exit 91

Exit 91

Prozkoumali 91 kilometrů a to nejlepší teď vystavují v muzeu 

Těší se na návštěvníky

Těší se na návštěvníky

Hrad Rychmburk je už po zimě připravený, čeká na turisty

Šlápněte do pedálů!

Šlápněte do pedálů!

Jsou tu Cyklopecky Východní Čechy 2024

Vylákal téměř 52 milionů korun

Vylákal téměř 52 milionů korun

Byl si vědom neudržitelnosti své hry a přesto v ní pokračoval

Dlouhodobý boj vrcholí

Dlouhodobý boj vrcholí

Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům