Aktuálně o očkování

Region - 23. 06. 2021
Aktuálně o očkování

 

PARDUBICKO - Pokračování očkování nejen na počátku letních prázdnin bylo hlavním tématem porady hejtmanů s Ministerstvem zdravotnictví. V Pardubickém kraji bylo ke včerejšímu dni podáno téměř 316 tisíc očkovacích dávek s tím, že přes 116 tisíc osob má dokončené očkování.

 

 

Očkování v Chrudimské nemocnici má ještě v průběhu středy urychlit očkovací kamion, který v minulém týdnu u budovy Sokola Pardubice I naočkoval přes 2600 osob.

 

 

„Očkovací kamion v Pardubicích zafungoval a výrazně nám uvolnil frontu čekajících na termín v sále Jana Kašpara. Bohužel však i přes opakovanou výzvu byla celá řada registrovaných, kteří si svůj termín očkování nezvolili, a proto byli následně vráceni do fronty v sále Jana Kašpara. Druhým nejvíce zatíženým místem byla Chrudimská nemocnice, a proto jsme 1,5 tisíce osob převedli do očkovacího kamionu, který působí v areálu nemocnice tak, aby očkovanci nemuseli nikam přecházet. Pokud si všichni převedení vyberou termín, kamion je zvládne proočkovat během těchto dvou dnů,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 

 

Podle náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaely Matouškové se vedle zajištění očkovacího kamionu podařilo navýšit očkovací kapacity stávajících očkovacích center. „Kromě sálu Jan Kašpara, kde jsme navýšili počet týmů o jeden, tedy o 150 očkovaných více v pracovním týdnu a o 100 více o víkendu, tak i ostatní centra v rámci svých možností přidávají desítky očkovaných denně. V tuto chvíli však stále máme téměř tři čtvrtiny denních kapacit pro druhé dávky a zbývající čtvrtinu pro první dávky,“ řekla Matoušková.

 

 

V Pardubickém kraji bylo k úterý 22. června podáno téměř 316 tisíc očkovacích dávek. Přes 116 tisíc osob má kompletně dokončené očkování. (DoB) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

 

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku