Rychlá pomoc

Region - 25. 06. 2021
Rychlá pomoc

 

PARDUBICE - V pátek odpoledne jednali videokonferenční cestou radní Pardubického kraje. Důvodem byla potřeba rychlého schválení uvolnění finančních prostředků v hodnotě 100 tisíc korun pro zajištění činnosti hasičů z Pardubického kraje, kteří odjíždějí do sousedního regionu pomáhat. V pondělí radní projednají dar dva miliony korun pro pomoc poškozeným obcím.

 

 

„Byl jsem informován krajským ředitelem hasičů o takzvaném odřadu 34 hasičů z Pardubického kraje na pomoc do Jihomoravského kraje. Konkrétní místo jejich působení bude upřesněno. Abychom zajistili fungování jednotky, uvolníme okamžitě 100 tisíc korun v hotovosti z rozpočtu kraje. S panem ředitelem Černohorským jsme v úzkém kontaktu a budeme připraveni reagovat v případě potřeby na nastalou situaci,“ řekl hejtman a předseda Bezpečnostní rady Pardubického kraje Martin Netolický, který pro rychlé schválení daru svolal na páteční odpoledne jednání krajských radních.

 

 

Celá vyslaná skupina, kterou tvoří 14 profesionálních a 20 dobrovolných hasičů, je plně soběstačná. Ve výbavě hasičů je zejména nový kontejner pro vyprošťování a stabilizaci objektů a kontejner pro stabilizaci a nouzové zastřešení. Dále je do Jihomoravského kraje vyslán jeřáb, spojový automobil a velitelský automobil.

 

 

Náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková dopoledne hovořila s radním pro zdravotnictví Jihomoravského kraje Jiřím Kasalou. „Informovala jsem kolegu, že Pardubický kraj je připraven pomoci i v oblasti zdravotnictví. Pokud bude potřeba, tak poskytnutím zdravotnického materiálu, ale i s překlady pacientů,“ uvedla náměstkyně Matoušková. (DoB) Foto: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury