O semaforu a rozhledně

Region - 29. 07. 2021
O semaforu a rozhledně

 

OSTŘEŠANY - Hejtman Martin Netolický jednal se starostou obce Josefem Vodrážkou a místostarostou Miroslavem Hofericou. Kromě rekonstrukcí silnic řešili například také záměr na vybudování rozhledny v katastru Ostřešan směrem na Vestec.

 

„Na základě předchozích jednání zahajujeme projektování rekonstrukce silnice III/34030, která je průtahem Ostřešan a pokračuje až na křižovatku směrem na Tuněchody. Jedná se o téměř čtyři kilometry dlouhý úsek s odhadovaným finančním rozsahem okolo 90 milionů korun. I při rozdělení na několik etap je realizace podmíněna finanční situací kraje a získáním prostředků ze Státního fond dopravní infrastruktury v příštích letech,“ řekl hejtman Martin Netolický. Ten s vedením obce řešil také zlepšení bezpečnosti na křižovatce od Pardubic směrem na Chrudim. „Výjezd je na této křižovatce často velmi složitý a nepřehledný. Proto jednáme s obcí o vybudování světelné křižovatky, která by jednoznačně zvýšila bezpečnost silničního provozu v tomto místě, které pro mnoho řidičů slouží jako alternativa k silnici I/37,“ doplnil hejtman.

 

V okolí Ostřešan by mohla v budoucnu vzniknout zajímavá turistická atrakce v podobě rozhledny na kopci směrem na Vestec. „Záměr vybudovat rozhlednu v tomto místě je zajímavý, protože se nachází na kopci a je odsud velmi dobrý výhled do širokého okolí. Dílčím problémem je limitace výšky rozhledny na 6,5 metrů vzhledem k blízkosti pardubického letiště. V případě, že se záměr dostane do realizace, jsme připraveni pomoci, a to jak při výstavbě rozhledny, tak například s její lepší dostupností,“ sdělil hejtman. (DoB) Foto: ostresany.cz

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života