Výsledek v Multiscanu je znám do 20 minut

Město Pardubice - 15. 01. 2021
Výsledek v Multiscanu je znám do 20 minut

 

PARDUBICE – Koncem minulého roku bylo Ministerstvem zdravotnictví ČR zahájeno plošné testování obyvatel na COVID-19 antigenními testy. „Naše zdravotnická skupina AKESO holding se této akce aktivně zúčastní. Společnost Multiscan zřídila pro tyto účely odběrové místo v nové budově klinické onkologie. Přijďte se zdarma otestovat na COVID-19, ať máme zdravé Pardubicko,“ vyzývá Naďa Hloušová ze společnosti Multiscan.

Zájemci o bezplatný antigenní test na COVID-19 se mohou objednat přes rezervační portál. Portál naleznete na webových stránkách Onkologického a radiologického centra Multiscan, kde si můžete zvolit přesný čas provedení testu.

„Odběrové místo bude otevřeno zatím do 31. ledna. Jeho zřízením v onkologickém centru Multiscan jsme reagovali na velkou poptávku veřejnosti po antigenním testování. Pro větší komfort zájemců jsme i zde vytvořili rezervační portál a věříme, že se osvědčí stejně jako v sesterských nemocnicích v Hořovicích a Berouně,“ řekl MUDr. František Vlček, ředitel pro procesy, kvalitu a efektivitu z holdingu AKESO.

„Výhodou antigenních testů je rychlá detekce viru SARS-CoV2, kdy je již do 20 minut od odběru znám výsledek. Test se provádí výtěrem z nosohltanu a jeho spolehlivost je vysoká, zejména u osob, které jsou v době testování samy infekční. Plošným a opakovaným testováním prostřednictvím antigenních testů lze významně zpomalit pandemii COVID-19 a omezit nutnost drahých a omezujících restriktivních opatření,“ dodal Vlček. 

Antigenní test na COVID-19 se provádí v budově klinické onkologie (č. 24, vchod z ulice Kyjevská). „Aby mělo plošné testování smysl a došlo k co největší detekci pozitivních osob v populaci, doporučujeme podstoupit antigenní test opakovaně, například každých 5-7 dní, a to i při negativním výsledku předchozího testu,“ uvedla Naďa Hloušová. (zr)

Mohlo by vás zajímat:

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Manévr v jednosměrce opilci za volantem nevyšel. Naboural do zaparkovaného auta

Pomoc pacientům i zaměstnancům

Pomoc pacientům i zaměstnancům

Město podpořilo investici do ambulance paliativní medicíny v Dražkovicích

Flotila se rozrůstá

Flotila se rozrůstá

Pardubický dopravní podnik nakoupil další parciální trolejbusy

Výměna po čtvrtstoletí

Výměna po čtvrtstoletí

Město investovalo do modernizace chladícího systému v pardubické aréně

Nadané a zvídavé mládí

Nadané a zvídavé mládí

Dětský a Studentský parlament za sebou mají další nabitý ročník

Cestující pod dohledem

Cestující pod dohledem

Pardubický dopravní podnik vybavil kamerami všechna svá vozidla