Výsledek v Multiscanu je znám do 20 minut

Město Pardubice - 15. 01. 2021
Výsledek v Multiscanu je znám do 20 minut

 

PARDUBICE – Koncem minulého roku bylo Ministerstvem zdravotnictví ČR zahájeno plošné testování obyvatel na COVID-19 antigenními testy. „Naše zdravotnická skupina AKESO holding se této akce aktivně zúčastní. Společnost Multiscan zřídila pro tyto účely odběrové místo v nové budově klinické onkologie. Přijďte se zdarma otestovat na COVID-19, ať máme zdravé Pardubicko,“ vyzývá Naďa Hloušová ze společnosti Multiscan.

Zájemci o bezplatný antigenní test na COVID-19 se mohou objednat přes rezervační portál. Portál naleznete na webových stránkách Onkologického a radiologického centra Multiscan, kde si můžete zvolit přesný čas provedení testu.

„Odběrové místo bude otevřeno zatím do 31. ledna. Jeho zřízením v onkologickém centru Multiscan jsme reagovali na velkou poptávku veřejnosti po antigenním testování. Pro větší komfort zájemců jsme i zde vytvořili rezervační portál a věříme, že se osvědčí stejně jako v sesterských nemocnicích v Hořovicích a Berouně,“ řekl MUDr. František Vlček, ředitel pro procesy, kvalitu a efektivitu z holdingu AKESO.

„Výhodou antigenních testů je rychlá detekce viru SARS-CoV2, kdy je již do 20 minut od odběru znám výsledek. Test se provádí výtěrem z nosohltanu a jeho spolehlivost je vysoká, zejména u osob, které jsou v době testování samy infekční. Plošným a opakovaným testováním prostřednictvím antigenních testů lze významně zpomalit pandemii COVID-19 a omezit nutnost drahých a omezujících restriktivních opatření,“ dodal Vlček. 

Antigenní test na COVID-19 se provádí v budově klinické onkologie (č. 24, vchod z ulice Kyjevská). „Aby mělo plošné testování smysl a došlo k co největší detekci pozitivních osob v populaci, doporučujeme podstoupit antigenní test opakovaně, například každých 5-7 dní, a to i při negativním výsledku předchozího testu,“ uvedla Naďa Hloušová. (zr)

Mohlo by vás zajímat:

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý