Speciální linka pomáhá s registrací

Město Pardubice - 25. 01. 2021
Speciální linka pomáhá s registrací

 

PARDUBICE - Radnice v druhé vlně koronavirové pandemie opět spustila speciální informační linku. Pomoci má zejména seniorům, kteří potřebují poradit s postupem při registraci k očkování proti Covid-19. Pracovníci odboru sociálních věcí Magistrátu města Pardubic jsou jim k dispozici denně na stejném telefonním čísle jako za první vlny, tedy na lince 466 859 859.

Speciální linka primárně slouží jako informační linka za účelem pomoci seniorům při online registraci do očkovacího systému. Volajícím poradí nejen s postupem při registraci, ale i s tím, kde je možné se registrovat, pokud nedisponují potřebnou technikou, či jaké údaje budou pro registraci potřebovat. Linka je přitom v provozu každý pracovní den, v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 8 do 15:30 hodin a v pátek od 8 do 14:30 hodin.

Poprvé radnice tuto informační linku spustila 17. března loňského roku. Za téměř dva měsíce, kdy byla tato služba v provozu, pracovníci odboru sociálních věcí přijali téměř 900 dotazů, přičemž mezi ty nejčastější patřily otázky týkající se roušek a dezinfekčních prostředků. Řada volajících sháněla kontakty na lékaře, jiní řešili problémy spojené s vyzvedáváním léků či zajišťováním obědů nebo běžných nákupů, často se jednalo o dotazy týkající se základních životních potřeb. (iko) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií