Sportovní park za polovinou

Město Pardubice - 11. 08. 2022
Sportovní park za polovinou

PARDUBICE - Sportovní park Pardubice se přehoupl za polovinu, má ale stále co nabídnout! Čeká nás běh přes řeku Labe „suchou nohou“, autogramiáda české basketbalové reprezentace, barevný běh a spousta kultury. Akci, která se tradičně koná v parku Na Špici na soutoku Labe a Chrudimky, navštívily od soboty tisíce lidí.

 

 

„Letošní ročník si užíváme stejně jako ty předchozí díky úspěšným akcím, novým i těm tradičním a osvědčeným, které přilákaly velkou spoustu návštěvníků. V sobotu jsme sice park rozjeli kvůli dešti s dvouhodinovým zpožděním, abychom zajistili bezpečí na sportovních stanovištích, ale od té doby nám přeje počasí a naši návštěvníci si mohou naplno užívat náš nabitý program. A že se tak děje, je opět vidět na vysoké návštěvnosti,“ uvedl manažer Sportovního parku Pardubice Pavel Stara.

 

 

„Gladiátoři měli v neděli zcela vyprodán Gladiátor Race Run ve všech kategoriích, závodilo 1100 dospělých a přes 600 dětí. V úterý jsme měli díky skvělému programu městské policie plnou fanzónu, středeční charitativní Foxconn měl vyprodáno a náš generální partner mohl nemocné Alžbětce předat šek na 50 000 korun,“ dodal Pavel Stara.

 

 

V pátek nás čeká jedna z hlavních novinek letošního ročníku, běh přes řeku s názvem Suchou nohou přes Labe. „Účastníci budou mít za úkol překonat 60 metrů dlouhou lávku, která bude sestavena z plovoucích panelů, v co nejlepším čase. Startovat se bude ze břehu od koupaliště na Cihelně směrem na molo nedaleko griloviště v parku Na Špici. Každý účastník bude mít plovací vestu a přilbu a na bezpečnost budou dohlížet i zdravotníci a záchranářská loď. Startovné je 150 korun a výtěžek půjde na dobročinné účely. Poběží se ve čtyřech vlnách, první odstartuje ve 14.00 a další budou následovat vždy po hodině. Registrace na tento zábavný běh je v plném proudu na stránkách sportovnipark.cz,“ uvedl koordinátor sportovní akce Matěj Drajer.

 

 

V pátek večer jsou na programu koncerty pardubických kapel. V 18.30 vystoupí skupina Kevin, v 19.45 The MayRevolution a večerní hudební blok zakončí od 21 hodin punková skupina Volant.

 

 

Nabitá bude i sobota, která bude patřit běhu barevnými zónami Barvám neutečeš, jeho organizátoři hlásí, že mají už nyní téměř vyprodáno. Sobotní odpoledne bude patřit české mužské basketbalové reprezentaci, která má o blížícím se víkendu v pardubické aréně přípravná utkání na mistrovství Evropy a v sobotu bude mít v parku Na Špici autogramiádu. „V sobotu ve 14 hodin nastoupí na hřiště u griloviště v našem sportovním parku skoro celý reprezentační tým ČR - těšit se můžete například na kapitána reprezentace Vojtěcha Hrubana (London Towers) nebo Jaromíra Bohačíka (Brose Bamberg). Zároveň přijedou hráči ERA Basketball Nymburk a BK KVIS Pardubice. Přijďte si pro podpis,“ láká Pavel Stara.

 

 

V neděli dopoledne si přijdou na své děti nejen díky sportům, ale i kultuře. V 10 hodin zahraje pohádku Týbrďo divadlo, v 11 děti roztančí kapela Kůzle. (atu) Foto: MmP

Mohlo by vás zajímat:

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý