Bavily tradiční i nové akce

Město Pardubice - 16. 08. 2022
Bavily tradiční i nové akce

PARDUBICE - Letošní Sportovní park Pardubice je za námi. A trhal rekordy! Vyprodané byly všechny hromadné běhy, pořadatelé museli narychlo nechat vytisknout další hrací karty, které mizely z pokladny pod rukama. A z kódů na hracích kartách je kromě jiného jasné, že k soutoku Labe s Chrudimkou opakovaně dorazila nejen velká spousta dětí z Pardubic a okolního regionu, ale že u nás hned na několik dní zůstaly rodiny s dětmi z celé republiky!

 

„Příjemné počasí, povedené tradiční akce a úspěšné novinky, vytrvalí trenéři ze zapojených sportovních klubů a bezva návštěvníci, tak by se dal shrnout letošní Sportovní park Pardubice. K tomu vyprodané hrací karty a vydané medaile a diplomy. Zkrátka, s velkým povděkem můžeme i letos zopakovat, že naše srpnové sportování na soutoku bylo velmi úspěšné,“ uvedl manažer Sportovního parku Pardubice Pavel Stara.

 

„Šestý ročník tradičně nabídl tři hromadné běhy, ale letos poprvé byly všechny tři vyprodané, ať už šlo o překážkový Gladiátor race, charitativní běh našeho generálního partnera Foxconn run nebo o běh barevnými zónami Barvám neutečeš, kterých se v součtu zúčastnilo kolem 3500 běžců. V polovině akce bylo také jasné, že musíme navýšit počet hracích karet – firmy pro své zaměstnance, školy a příměstské tábory si nakonec rozebraly na 14000 karet,“ dodal Stara.

 

„Jsme rádi, že návštěvníky bavily i zařazené novinky jako bylo stanoviště dance point nebo běh Suchou nohou přes Labe, tedy běh napříč řekou dlouhý 60 metrů po plovoucích panelech. Spousta lidí dorazila také za opětovně zařazenou kulturou, takže v pátek večer se ve fanzóně tančilo díky koncertu tří pardubických kapel. A spousta dětí se zájmem sledovala také pohádku Týbrďo divadla, je tedy vidět, že propojení sportu a kultury v rámci našeho projektu dobře zafungovalo,“ hodnotí druhý z pořadatelů Petr Mazánek ze společnosti Deep vision.

 

„Jsme rádi za letité i nové partnery, kterým děkujeme za podporu. Díky nim jsme se zlepšili z hlediska technologií a mohli zařadit více atrakcí. Těší nás také zájem regionálních a celorepublikových médií, děkujeme,“ doplnil Petr Mazánek.

 

Tak zase za rok – uvidíme se v termínu 5. – 13. srpna opět v parku Na Špici! (atu) Foto: JAN ŠAFÁŘ

Mohlo by vás zajímat:

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý