Hned věděl, s kým má tu čest

Město Pardubice - 13. 09. 2022
Hned věděl, s kým má tu čest

PARDUBICE - Minulý týden si policista v době svého volna vyrazil na projížďku městem na kole. Jak si tak jel, potkal cyklistu, který na jednom kole jel a druhé vedle sebe táhnul.

 

„Díky místní a osobní znalosti policista pojal podezření, že by se mohlo jednat o kola kradená. Na cyklistu zavolal, aby zastavil. Muž zareagoval tak, že táhnuté kolo odhodil a začal ujíždět. Policista okamžitě zavolal na pomoc kolegy v uniformě a o několik okamžiků později cyklistu zadrželi. Následně se potvrdilo, že se jedná o muže, který měl ten den ráno v Pardubicích odcizit jedno jízdní kolo a těsně před svým zadržením druhé,“ popisuje mluvčí krajské policie Dita Holečková.

 

Po provedeném prověřování se ukázalo, že muž má na kontě během necelého měsíce celkem devět odcizených jízdních kol. Ke krádežím se policistům přiznal.

 

„Šestatřicetiletý muž skončil v policejní cele, odkud byl po sdělení obvinění z trestného činu krádeže propuštěn. Stíhán je na svobodě a u soudu mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodává Holečková.

 

Kolo, na kterém zlodějíček před policistou ve volnu ujížděl, se ukázalo jako kradené, a doposud není znám jeho majitel. Pokud je vaše, můžete se na pardubické kriminalisty obrátit prostřednictvím linky 158. (zr) Foto: PČR

Mohlo by vás zajímat:

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý

Pozor na sobotní omezení

Pozor na sobotní omezení

Pardubický vinařský maraton přinese rozsáhlé změny MHD

Vítaná zodpovědnost

Vítaná zodpovědnost

Obyvatelé Pardubic v loňském roce vytřídili přes 400 tisíc kilogramů elektroodpadu

Posadit se půjde

Posadit se půjde

Ve Studáneckém lese vyroste nový altán