Výzva muzea: Namalujte vlastní výstavu

Kultura - 01. 02. 2021
Výzva muzea: Namalujte vlastní výstavu

 

PARDUBICE – Východočeské muzeum je uzavřené, výstavy na zámku jsou zamčené a návštěvníci se musí spokojit s procházkou po valech nebo aktivitách na internetu. K webovým výstavám, virtuální prohlídce nebo Zámecké stopovačce dnes přibyla nová soutěž pro děti. Jmenuje se Muzeum jako malované a vyzývá děti, aby nějakou výstavu samy namalovaly.

„Inspirujte nás a namalujte nám, jakou výstavu byste chtěli u nás vidět,“ povzbuzuje děti a jejich rodiče edukátorka muzea Lucie Podroužková a rovnou napovídá: „Byly by to hračky z našeho muzejního fondu? Nebo loutky, filmoví hrdinové či pohádkové postavičky? Chcete, aby se výstavní sál proměnil v jednu velkou autodráhu nebo obří pokojíček pro panenky? A co třeba tajemná jeskyně plná jejích zvířecích obyvatel?“

Soutěž Muzeum jako malované je připravená pro děti od 1 roku do 15 let. Vyhrát mohou dárek a volnou vstupenku do muzea pro své rodiče. Soutěžícím stačí namalovat, na jakou výstavu by se těšili nejvíce, a poslat vyfocený nebo naskenovaný obrázek na adresu podrouzkova@vcm.cz. Východočeské muzeum pak všechny vystaví na svých webových stránkách. „Každý lichý týden vylosujeme tři výherce, přičemž jeden z nich získá plyšovou hračku páva,“ dodává Podroužková.

Podrobné zadání soutěže najdou zájemci na stránce Museum virtualis www.vcm.cz/muzeum/museum-virtualis , kde Východočeské muzeum nabízí své online aktivity na jednom místě. V sekci Pro děti tak kromě soutěže Muzeum jako malované lákají hravá puzzle se zámeckými a muzejními motivy, své místo tu má i venkovní hra Zámecká stopovačka, postupně tu budou přibývat poznávací kvízy. (skp)

Mohlo by vás zajímat:

Letní kino Rebel nově

Letní kino Rebel nově

Miloslav Šmídmajer je připraven navázat na vše pozitivní, co vymyslel a vykonal Jan Motyčka

Na kolonádě i na festivalech

Na kolonádě i na festivalech

Prázdninové koncerty Komorní filharmonie Pardubice

V hudbě život Čechů

V hudbě život Čechů

Festival Zlatá Pecka 2024 oslaví 200 let od narození Bedřicha Smetany

Pohádka na Kunětické hoře

Pohádka na Kunětické hoře

Východočeské divadlo promění dominantu Polabí na Čertův hrad

Vahan Mardirossian šéfdirigentem

Vahan Mardirossian šéfdirigentem

Významná osobnost se ujme svého postu od sezony 2025-2026

Náhradní tvář

Náhradní tvář

Petr Nikl se vrací k malbě v nové výstavě