Zúčastnit se mohou všichni

Město Pardubice - 05. 10. 2022
Zúčastnit se mohou všichni

PARDUBICE - Běh Univerzity Pardubice bude i letos pomáhat pohybem. Amatérští běžci každého věku nebo fanoušci cyklistiky a koloběžek mají tradičně šanci v sobotu 8. října vyrazit na trať a společně pomocí charitativní sbírky podpořit domácí hospicovou péči. Loni se do akce zapojilo 400 lidí.



Na trasu se mohou vydat všichni, sportovci i nesportovci, zdolat ji během, chůzí, jízdou na kole či koloběžce, neboť se jedná o nesoutěžní akci,“ uvedl vedoucí Katedry tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice Jan Němec. Katedra pořádá akci společně s Univerzitním sportovním klubem Pardubice (USK) a Fakultou zdravotnických studií Univerzity Pardubice.



Všichni, kdo mají chuť sportovat a pomáhat, vyběhnou v sobotu 8. října 2022 z Pernštýnského náměstí v Pardubicích. Od 9 hodin začíná prezentace na běh, při kterém se přesně v 10 hodin běžci vydají na trasu dlouhou 2,5 kilometru. Druhý start v 10.30 hodin vpustí na tříkilometrovou trať také cyklisty a jezdce na koloběžkách.



Organizátoři z Univerzity Pardubice připravili také zajímavý doprovodný program. Společně s Fakultou zdravotnických studií si návštěvníci budou moci například nechat změřit krevní tlak a tělesný tuk nebo se poradit ohledně výživy a pohybu. Taneční pohyb do akce vnese skupina Hroch a na zaregistrované účastníky čekají drobné dárky. Letos poprvé mohou soutěžit také školy o největší počet zúčastněných žáků nebo studentů z jedné školy. Pro nejakčnější školu je připravena zvláštní cena. Podrobnosti najdete na webu https://www.upce.cz nebo facebookové události.



Běh Univerzity Pardubice je sportovně společenskou humanitární akcí navazující na sérii Běhů Terryho Foxe a Běhů naděje. Tradiční běh pro zdraví a na podporu Oblastní charity Pardubice se uskuteční v rámci programu Podzimních městských slavností Pardubic. (MaM) Foto: UPa

Mohlo by vás zajímat:

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý

Pozor na sobotní omezení

Pozor na sobotní omezení

Pardubický vinařský maraton přinese rozsáhlé změny MHD