Opravy budou pokračovat

Město Pardubice - 14. 12. 2022
Opravy budou pokračovat

PARDUBICE - Domov mládeže a školní jídelna v Rožkově ulici má ubytovací kapacitu 700 lůžek, ta bývají po celý rok beznadějně obsazená. Jedná se o ubytovací zařízení pro školáky s největší kapacitou v Pardubickém kraji, nezměrný význam má především pro krajské město. V letošním roce se zde podařilo zateplit obálku dvou budov, další stavební úpravy by měly v příštích letech následovat.

 

„Obě budovy domova mládeže už měly leccos za sebou, jsou to stavby z let 1956 a 1976. Při rekonstrukci bylo nutné nejdříve odstranit původní obklad ze skelné vaty, pokračovalo se výměnou oken, dveří, zateplením střechy krčku a stropní konstrukce položením izolačních rohoží na podlahu půdy. Díky tomu bychom měli v budoucnu ušetřit na provozních nákladech,“ vysvětlil radní zodpovědný za školství Josef Kozel.

 

Zateplení obou objektů mírně přesáhlo částku 30 milionů korun, z toho necelých 13 milionů korun získal kraj na projekt z evropských fondů. V dalších letech by chtěl kraj investovat také do interiérů pardubického domova mládeže. „Protože se jedná o rozsáhlý komplex budov, budeme muset případné stavební úpravy realizovat postupně. Budeme intenzivně jednat s paní ředitelkou, jak v rekonstrukci pokračovat, zda opravíme pokoje po jednotlivých patrech a podobně, vše navíc s ohledem na provozní možnosti zařízení. Domov je permanentně vytížený, právě proto by měl mít také podobu moderního ubytovacího zařízení, které odpovídá standardům 21. století,“ uzavřel Josef Kozel. (DeP) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií