Pardubice spustily novou aplikaci

Město Pardubice - 11. 02. 2021
Pardubice spustily novou aplikaci

 

PARDUBICE - Radnice spustila novou mobilní aplikaci, která svým uživatelům umožňuje mít po ruce nejaktuálnější informace zveřejňované na webu města. Její používání je intuitivní, uživatelé se k vyhledávaným údajům dostanou skrz rozcestník s ikonami a u vybraných témat si mohou nastavit také zasílání upozornění.

„Čím dál více lidí využívá k získávání nejrůznějších informací právě mobilní aplikace, které v rámci řady měst představují další komunikační kanál mezi úřadem a veřejností, respektive občanem, který má díky několika kliknutím po ruce veškeré potřebné informace. Proto jsme se rozhodli nabídnout tuto možnost také obyvatelům Pardubic, kteří nyní mají prostřednictvím nové aplikace k dispozici databáze zveřejněné na webových stránkách a využívat ji budou moci například i při účasti v různých soutěžích či anketách,“ informuje náměstek primátora Petr Kvaš.

Kromě aktuálních informací nejen o dopravě či novinkách a akcích, které radnice chystá, město bude prostřednictvím aplikace zveřejňovat také informace spojené s MHD. „Mobilní aplikace bude propojena s jízdním řádem pardubické městské hromadné dopravy, a to v takovém formátu, aby veřejnost měla k dispozici v reálném čase případná zpoždění jednotlivých spojů. Tato funkce bude k dispozici po spuštění nového odbavovacího systému, s jehož modernizací Dopravní podnik města Pardubic začal tento měsíc. Díky možnosti nastavení notifikací budou mít uživatelé navíc přehled o novinkách v Kalendáři akcí, vyhlášených anketách, aktualitách či nových položkách vyvěšených na úřední desce magistrátu. Další součástí aplikace je také náhled do vytipovaných bezpečnostních kamer, aby veřejnost měla k dispozici aktuální dopravní situaci,“ doplňuje Kvaš.

Uživatel má možnost v rámci této mobilní novinky, která je optimalizovaná pro čtení za pomoci voiceoveru u zařízení s operačním systém iOS, zároveň využít online rezervační systém či průvodce města s možností zobrazení daného bodu na mapě a díky pocitové mapě navíc bude moci radnici zanechat zpětnou vazbu, co se názorů na danou městskou lokalitu týče.

Firma Eternal, která pro město tuto aplikaci vytvořila, již má řadu zkušeností z jiných částí republiky, jejích služeb využívají například v Mladé Boleslavi, Břeclavi či Kolíně a městských částech Prahy. Pardubice za analýzu a implementaci zaplatí zhruba 1,4 milionu korun bez DPH. Cena za provoz a technickou podporu po dobu tří let se bude odvíjet od počtu stažení a bude činit nejvýše 270 tisíc korun bez DPH. Aplikace uzpůsobená pro iOS i Android je již v rámci testovacího provozu zdarma ke stažení v Apple Store a Google Play nebo prostřednictvím univerzálního QR kódu, který je stejný pro obě platformy.

Radnice navíc v souvislosti se spuštěním nové mobilní aplikace vyhlásila soutěž pro ty, kteří se ji rozhodnou stáhnout do svého mobilního zařízení. Cena čeká na každého uživatele, který si aplikaci stáhne jako třístý v pořadí. Výherce pak bude o výhře informován opět prostřednictvím aplikace, kde zároveň obdrží instrukce o dalším postupu. (iko)

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií