Hvězdný hlas z Islandu

Kultura - 20. 01. 2023
Hvězdný hlas z Islandu

PARDUBICE - Vzácným hostem lednových koncertů Komorní filharmonie bude mezzosopranistka a sólistka Opery Národního divadla v Praze Arnheiður Eiríksdóttir, která se představí při příležitosti dvojího uvedení koncertního programu zvaného Hvězdný hlas z Islandu v pondělí 23. ledna a ve středu 25. ledna.

 

„Arnheiður Eiríksdóttir vystoupí u nás v Pardubicích úplně poprvé, avšak kdo občas míří do Prahy za operou, tak ji tam již mohl vidět například jako Rosinu v Rossiniho Lazebníku sevillském, jako Cherubína v Mozartově Figarově svatbě či Dorabellu v jeho další světoznámé opeře Così fan tutte. Vybrané árie z těchto děl provede i u nás. Nad to bude publikum moci ocenit její pozoruhodně barevný a silný mezzosoprán ještě při provedení árií na známé antické náměty, jakými jsou Orfeus a Eurydika či Paris a Helena od Christopha Willibalda Glucka. Kromě árií zazní pod vedením dirigenta Rastislava Štúra také čistě orchestrální předehry,“ uvedla koncertní manažerka Vladislava Kopecká.

 

Profesní cesta této islandské mezzosopranistky vedla z konzervatoře v Reykjavíku na Univerzitu Hudebních a dramatických umění do Vídně, kde se už během studií představila ve slavném zámeckém divadle ve vídeňském Schönbrunnu. Osud ji dále zavedl do Opery v Kolíně nad Rýnem, kde působila jako členka operního studia, až se nakonec dostala do Prahy.

 

Společné koncerty s touto mimořádně nadanou sólistkou se uskuteční v pondělí 23. ledna a ještě také ve středu 25. ledna v Sukově síni Domu hudby vždy od 19 hodin. Vstupenky lze zakoupit v Turistickém informačním centru v Machoňově pasáži v Pardubicích, prostřednictvím online webu www.kfpar.cz či na večerní pokladně před koncertem. (AŽ)  Foto: KF

Mohlo by vás zajímat:

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková

V úterý zazní Stabat Mater

V úterý zazní Stabat Mater

K nastudování duchovního díla spojily síly Komorní filharmonie a Konzervatoř Pardubice