Příprava revitalizace pokračuje

Město Pardubice - 08. 03. 2023
Příprava revitalizace pokračuje

PARDUBICE - Radnice pokračuje v přípravě revitalizace části náměstí Republiky, do které se rozhodla zapojit také veřejnost. Po nedávném veřejném setkání nad budoucností tohoto území magistrát nyní spouští dotazníkové šetření, které má přinést další podněty pro architektonický tým pracující na návrhu proměny náměstí.

 

„Na základě tohoto dotazníku bychom se rádi zorientovali v tom, co lidé považují v rámci náměstí za pozitivní, negativní a jaké by mělo být podle nich náměstí v budoucnu. Konkrétní jednotlivé otázky vycházejí z pracovního participačního setkání, které proběhlo v budově radnice 14. února a v rámci kterého účastníci všechny své poznatky zakreslovali přímo do mapy. Znovu se budeme moci setkat osobně již nad konkrétním návrhem revitalizace náměstí, do kterého se pokusíme zapracovat podněty vzešlé z tohoto dotazníku,“ informuje za tým jih.architekti, kteří pro město návrh revitalizace připravují, Matěj Šebek.

 

Proměna náměstí Republiky bude zahrnovat nejen úpravy spojené s parkováním, zaměřena bude také na zeleň. „Připravovaný návrh stavby bude řešit předprostor Zelené brány včetně nadzemní části podchodu, dále předprostor banky, kostela sv. Bartoloměje a Zvonice. Chceme toto území oživit, aby bylo pro veřejnost více atraktivní a získalo charakter odpočinkové zóny. Prostor navíc bude sjednocen nejen po vizuální stránce, ale scelen bude také z hlediska materiálu a kompozice. Děkuji všem, kteří se do participace zapojili a předali nám své podněty,“ dodává primátor Pardubic Jan Nadrchal s tím, že finální návrh stavby by měl být hotov do poloviny letošního roku. Co se financování revitalizace náměstí Republiky týče, radnice bude usilovat o získání dotace z ITI Hradecko-pardubické aglomerace, případně z některé z dotačních výzev státu.

 

Dotazník je možné vyplnit elektronicky na odkazu https://forms.gle/y4Jnk9ekq4kaCrNXA nebo prostřednictvím QR kódu. Kromě online podoby dotazníku město připravuje také jeho tištěnou verzi, která vyjde v dubnovém Radničním zpravodaji. Vyplněný dotazníkový list bude možné odevzdat na podatelně Magistrátu města Pardubic (Pernštýnské náměstí 1), a to do pátku 7. dubna. (iko) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý