Vyjdou vstříc rodičům

Město Pardubice - 15. 03. 2023
Vyjdou vstříc rodičům

PARDUBICE - Město ve spolupráci s mateřinkami připravilo pro místní rodiče prázdninový provoz. I letos zůstává většina mateřských škol otevřena také o prázdninách. Jejich provoz bude během letních prázdnin v obdobném režimu jako v uplynulém roce.

 

„Stejně jako v předchozích letech, tak i letos jsme při plánování letního provozu v mateřských školách, které zřizuje statutární město Pardubice, vycházeli z provozních a personálních možností jednotlivých zařízení. Ve městě máme pro mateřské školy stanovené vyhláškou tři školské obvody. Při plánování prázdninového provozu jsme si nastavili pravidla tak, že v každém z nich budou v každém prázdninovém týdnu některé mateřské školy otevřené. Současně jsme během plánování brali do úvahy zkušenosti s obsazováním mateřských škol v minulých letech. Většina mateřských škol bude v průběhu prázdnin otevřena 4 týdny,“ uvedl náměstek primátora Jakub Rychtecký s tím, že se město snažilo, aby rodičům v průběhu letních prázdnin co nejvíc vyšlo vstříc.

 

Seznam otevřených mateřských škol a jejich prázdninový provoz je k dispozici ve všech pardubických mateřských školách a také na webu města. „Řada rodičů již nyní plánuje nebo má naplánované dovolené o letních prázdninách. Pokud budou mít rodiče zájem a potřebu umístit o prázdninách dítě do jiné pardubické mateřské školy, než kam chodí v průběhu roku, mohou si tam přijít podat žádost 17. 4. 2023. Upřednostněny budou přihlášky dětí z mateřských škol, které jsou ve stejném spádovém obvodu. Doporučuji tedy rodičům vybrat školku ve spádovém obvodu bydliště,“ doplnil Rychtecký.

 

Od 28. srpna 2023 pak budou otevřeny už všechny mateřinky, tedy s výjimkou těch, ve kterých budou probíhat časově náročné rekonstrukce – mezi ty patří mateřská škola na nábřeží Závodu míru 1961 a polabinská mateřinka v ulici Mladých 158. (kvl) Ilustrační foto: mszm.cz

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií