Naostro na linkách 6 a 7

Město Pardubice - 19. 02. 2021
Naostro na linkách 6 a 7

 

PARDUBICE - Již začátkem února začal dopravní podnik do svých vozidel montovat nový odbavovací systém. Až dosud jím vybavoval vozidla takzvaně „na sklad“ a na pravidelné linky autobusy a trolejbusy nevyjížděly. Díky tomu se avizovaná přechodová doba únor - březen, kdy se cestující během montáží mají setkat v provozu jak s vozidly s novým odbavovacím systémem, tak se systémem původním, podařila zkrátit o tři týdny.

V pondělí 22. února vyjede do ostrého provozu prvních 12 vozidel a to na linky č. 6 a č. 7.

Vozidla s novým odbavovacím systémem budou výrazně označena velkým písmenem „N“ na předním displeji vozidla, před číslem linky a na dveřích daného spoje.

Připomínáme, že pro cestující se stávající Pardubickou kartou s platným časovým kupónem se v tomto období nic nemění. Během výměny terminálů ve vozidlech bude možné stávající Pardubickou kartu s časovým kupónem použít i při nástupu po 20. hodině u obou typů terminálů.

Cestující, kteří se odbavují pomocí elektronické peněženky, mohou v přechodném období únor - březen tento způsob odbavení využívat pouze ve vozidlech s původním odbavovacím systémem, a to do 31. března, kdy budou již novými terminály osazena všechna vozidla.

Ve vozidlech s novým odbavovacím systémem již nebude možné odbavení pomocí elektronické peněženky na původní Pardubické kartě. Úhradu jízdného je možné během přechodného období provést zakoupením papírové jízdenky, které jsou v období 8. 2. – 31. 3. 2021 přestupní, s platností 45 minut od jejich prvního označení ve vozidle. Nově bude možné na nových terminálech provést úhradu jízdného bezkontaktní platební kartou VISA a Mastercard. Cestující mohou využít také SMS jízdenku nebo aplikaci SEJF.

Pro pravidelné cestující doporučuje DP na toto přechodné období pořízení časové jízdenky na starou Pardubickou kartu.

S časovým harmonogramem přecházení na nový odbavovací systém jsou cestující průběžně seznamováni na webových stránkách dopravního podniku, www.dpmp.cz. Vaše dotazy vám zodpovíme na naší infolince 466 899 899, nebo na e-mailu infolinka@dpmp.cz. (DPMP) Ilustrační foto: ROMAN MARČÁK

Mohlo by vás zajímat:

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Manévr v jednosměrce opilci za volantem nevyšel. Naboural do zaparkovaného auta

Pomoc pacientům i zaměstnancům

Pomoc pacientům i zaměstnancům

Město podpořilo investici do ambulance paliativní medicíny v Dražkovicích

Flotila se rozrůstá

Flotila se rozrůstá

Pardubický dopravní podnik nakoupil další parciální trolejbusy

Výměna po čtvrtstoletí

Výměna po čtvrtstoletí

Město investovalo do modernizace chladícího systému v pardubické aréně

Nadané a zvídavé mládí

Nadané a zvídavé mládí

Dětský a Studentský parlament za sebou mají další nabitý ročník

Cestující pod dohledem

Cestující pod dohledem

Pardubický dopravní podnik vybavil kamerami všechna svá vozidla