Naostro na linkách 6 a 7

Město Pardubice - 19. 02. 2021
Naostro na linkách 6 a 7

 

PARDUBICE - Již začátkem února začal dopravní podnik do svých vozidel montovat nový odbavovací systém. Až dosud jím vybavoval vozidla takzvaně „na sklad“ a na pravidelné linky autobusy a trolejbusy nevyjížděly. Díky tomu se avizovaná přechodová doba únor - březen, kdy se cestující během montáží mají setkat v provozu jak s vozidly s novým odbavovacím systémem, tak se systémem původním, podařila zkrátit o tři týdny.

V pondělí 22. února vyjede do ostrého provozu prvních 12 vozidel a to na linky č. 6 a č. 7.

Vozidla s novým odbavovacím systémem budou výrazně označena velkým písmenem „N“ na předním displeji vozidla, před číslem linky a na dveřích daného spoje.

Připomínáme, že pro cestující se stávající Pardubickou kartou s platným časovým kupónem se v tomto období nic nemění. Během výměny terminálů ve vozidlech bude možné stávající Pardubickou kartu s časovým kupónem použít i při nástupu po 20. hodině u obou typů terminálů.

Cestující, kteří se odbavují pomocí elektronické peněženky, mohou v přechodném období únor - březen tento způsob odbavení využívat pouze ve vozidlech s původním odbavovacím systémem, a to do 31. března, kdy budou již novými terminály osazena všechna vozidla.

Ve vozidlech s novým odbavovacím systémem již nebude možné odbavení pomocí elektronické peněženky na původní Pardubické kartě. Úhradu jízdného je možné během přechodného období provést zakoupením papírové jízdenky, které jsou v období 8. 2. – 31. 3. 2021 přestupní, s platností 45 minut od jejich prvního označení ve vozidle. Nově bude možné na nových terminálech provést úhradu jízdného bezkontaktní platební kartou VISA a Mastercard. Cestující mohou využít také SMS jízdenku nebo aplikaci SEJF.

Pro pravidelné cestující doporučuje DP na toto přechodné období pořízení časové jízdenky na starou Pardubickou kartu.

S časovým harmonogramem přecházení na nový odbavovací systém jsou cestující průběžně seznamováni na webových stránkách dopravního podniku, www.dpmp.cz. Vaše dotazy vám zodpovíme na naší infolince 466 899 899, nebo na e-mailu infolinka@dpmp.cz. (DPMP) Ilustrační foto: ROMAN MARČÁK

Mohlo by vás zajímat:

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý