Děti se mohou bavit

kultura - 19. 02. 2021
Děti se mohou bavit

 

PARDUBICE – Východočeské muzeum je uzavřené, přesto si v areálu zámku mohou děti zahrát Zámeckou stopovačku. Od příštího týdne se pro úspěšné řešitele otevírá v pokladně výdejní okénko s cenami – vždy v pondělí od 15 do 16 hodin.

Zámecká stopovačka provádí děti po valech a nádvoří pardubického zámku a pomocí hádanek a úkolů poodhaluje známou i neznámou historii renesančního skvostu. „Rozhodli jsme se v zámecké pokladně otevřít výdejní okénko, ve kterém si mohou každé pondělí odpoledne soutěžící vylosovat svou odměnu,“ oznámila edukátorka muzea Lucie Podroužková. Pokladna se nachází přímo v Labské bráně zámku.

Dětem je určená i soutěž Muzeum jako malované, která sbírá obrázky s představou dětí, jaká by měla být jejich vysněná výstava. Ceny – dárek a volná vstupenku do muzea pro rodiče – se losují každý lichý týden. První kresby už muzeum zveřejnilo na  www.vcm.cz/muzeum/museum-virtualis/pro-deti/muzeum-jako-malovane/.

Zámeckou stopovačku, výtvarnou soutěž a řadu dalších aktivit na doma připravilo muzeum na svém webu pod stránkou Museum virtualis – www.vcm.cz/muzeum/museum-virtualis. V sekci Pro děti tak lákají hravá puzzle s zámeckými a muzejními motivy, dospělí si zase užijí poznávací kvízy na téma Pernštejnů, rybníkářství na Pardubicku či moderní architektury v Pardubicích. Nechybí tu ani virtuální prohlídka zámku a samozřejmě webové výstavy Východočeského muzea. (skp) Foto: VČM

Mohlo by vás zajímat:

Letní kino Rebel nově

Letní kino Rebel nově

Miloslav Šmídmajer je připraven navázat na vše pozitivní, co vymyslel a vykonal Jan Motyčka

Na kolonádě i na festivalech

Na kolonádě i na festivalech

Prázdninové koncerty Komorní filharmonie Pardubice

V hudbě život Čechů

V hudbě život Čechů

Festival Zlatá Pecka 2024 oslaví 200 let od narození Bedřicha Smetany

Pohádka na Kunětické hoře

Pohádka na Kunětické hoře

Východočeské divadlo promění dominantu Polabí na Čertův hrad

Vahan Mardirossian šéfdirigentem

Vahan Mardirossian šéfdirigentem

Významná osobnost se ujme svého postu od sezony 2025-2026

Náhradní tvář

Náhradní tvář

Petr Nikl se vrací k malbě v nové výstavě