Děti se mohou bavit

kultura - 19. 02. 2021
Děti se mohou bavit

 

PARDUBICE – Východočeské muzeum je uzavřené, přesto si v areálu zámku mohou děti zahrát Zámeckou stopovačku. Od příštího týdne se pro úspěšné řešitele otevírá v pokladně výdejní okénko s cenami – vždy v pondělí od 15 do 16 hodin.

Zámecká stopovačka provádí děti po valech a nádvoří pardubického zámku a pomocí hádanek a úkolů poodhaluje známou i neznámou historii renesančního skvostu. „Rozhodli jsme se v zámecké pokladně otevřít výdejní okénko, ve kterém si mohou každé pondělí odpoledne soutěžící vylosovat svou odměnu,“ oznámila edukátorka muzea Lucie Podroužková. Pokladna se nachází přímo v Labské bráně zámku.

Dětem je určená i soutěž Muzeum jako malované, která sbírá obrázky s představou dětí, jaká by měla být jejich vysněná výstava. Ceny – dárek a volná vstupenku do muzea pro rodiče – se losují každý lichý týden. První kresby už muzeum zveřejnilo na  www.vcm.cz/muzeum/museum-virtualis/pro-deti/muzeum-jako-malovane/.

Zámeckou stopovačku, výtvarnou soutěž a řadu dalších aktivit na doma připravilo muzeum na svém webu pod stránkou Museum virtualis – www.vcm.cz/muzeum/museum-virtualis. V sekci Pro děti tak lákají hravá puzzle s zámeckými a muzejními motivy, dospělí si zase užijí poznávací kvízy na téma Pernštejnů, rybníkářství na Pardubicku či moderní architektury v Pardubicích. Nechybí tu ani virtuální prohlídka zámku a samozřejmě webové výstavy Východočeského muzea. (skp) Foto: VČM

Mohlo by vás zajímat:

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková