Petr Dohnal na dalších šest let

Město Pardubice - 17. 05. 2023
Petr Dohnal na dalších šest let

PARDUBICE - V čele Východočeského divadla zůstává na dalších šest let Petr Dohnal, který v rámci konkurzního řízení dokázal svůj post obhájit již popáté. Budoucí staronový šéf tak má před sebou další šestileté období a jako ředitel VČD bude ve své funkci působit do 31. května 2029.

 

„Divadlo se dlouhodobě pyšní vynikajícími výsledky, jeho tvorba a činnost jsou na opravdu profesionální úrovni, o čemž svědčí také fakt, že je městské divadlo známé i mimo region a řadí se mezi špičkové instituce naší domácí scény. To vše by nebylo možné bez manažerských schopností pana Dohnala, který kolem sebe dokázal vytvořit kvalitní zázemí a talentovaný divadelní soubor, který pravidelně uvádí nové tituly a neustále se snaží rozšiřovat pole své činnosti. Pan Dohnal patří mezi všeobecně uznáváme odborníky ve svém oboru, což ostatně potvrdil také v rámci konkurzního řízení,“ podotýká k výsledkům výběru náměstkyně primátora zodpovědná za oblast kultury Jiřina Klčová.

 

Na další rozvoj divadla se těší i jeho šéf. „Je pro mě velkou ctí být i nadále v čele tak významné instituce a mít možnost dále rozvíjet jedno z nejmimořádnějších kulturních dědictví v našem městě,“ komentuje obhájení své pozice stávající i budoucí ředitel VČD Petr Dohnal.

 

Odborníci přitom nechyběli ani v porotě konkurzu. Uchazeče hodnotili například prezident Herecké asociace ČR Ondřej Kepka, ředitelka Klicperova divadla v Hradci Králové Eva Mikulková, předseda Asociace profesionálních divadel Stanislav Moša či ředitelka IDU Pavla Petrová. (iko) Foto: ARCHIV VČD

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií