Zhudebnit lze i jízdní řády

Město Pardubice - 21. 05. 2023
Zhudebnit lze i jízdní řády

PARDUBICE - V těchto dnech ve městě působí dva nizozemští zvukoví umělci - Petra Dubach a Mario van Horrik. Pocházejí z Eindhovenu a spolupracují jako umělecké duo již od roku 1983. Vytvářejí instalace, performance, koncertují, pracují se zvukem, obrazem i objekty. Východiskem pro jejich uměleckou práci je představa, že pohyb a zvuk jsou totožné; bez pohybu (vibrace) není nic slyšet. 

 

V rámci tvůrčí rezidence v Pardubicích rozvíjejí svůj projekt s názvem Trans(port)(l)ation, v němž za pomocí speciálních hracích skříněk zhudebňují jízdní řády autobusů a trolejbusů. „Dopravní podnik města Pardubic podpořil tuto dvojicí a díky tomu můžete zažít několik performativních zvukových jízd v MHD po Pardubicích,“ informovala tisková mluvčí Dopravního podniku Jitka Malinská s tím, že první jízdu mohli cestující absolvovat již během pátečního podvečera v rámci akce „Muzejní noc“ na lince č. 27.

 

Další informace o procesu přepisu dat z jízdních řádů do papírových partitur se dozvíte na setkání s autorskou dvojicí, které můžete zažít v pondělí 22. května od 18:00 v Officity klubovně & IBIS, Gorkého 1404 a následně navázat praktickou zkušeností ve vozidlech MHD od 23., 24. a 25. května vždy hodinu ve vybraném spoji. „Konkrétní čas a číslo linky budou zveřejněny na stránkách dopravního podniku,“ upozorňuje Jitka Malinská. (zr) Ilustrační foto: ROMAN MARČÁK

Mohlo by vás zajímat:

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Manévr v jednosměrce opilci za volantem nevyšel. Naboural do zaparkovaného auta

Pomoc pacientům i zaměstnancům

Pomoc pacientům i zaměstnancům

Město podpořilo investici do ambulance paliativní medicíny v Dražkovicích

Flotila se rozrůstá

Flotila se rozrůstá

Pardubický dopravní podnik nakoupil další parciální trolejbusy

Výměna po čtvrtstoletí

Výměna po čtvrtstoletí

Město investovalo do modernizace chladícího systému v pardubické aréně

Nadané a zvídavé mládí

Nadané a zvídavé mládí

Dětský a Studentský parlament za sebou mají další nabitý ročník

Cestující pod dohledem

Cestující pod dohledem

Pardubický dopravní podnik vybavil kamerami všechna svá vozidla