Kulturní park Pardubice ožívá

Město Pardubice - 17. 07. 2023
Kulturní park Pardubice ožívá

PARDUBICE - Kulturní park je již prázdninovou stálicí na městské kulturní a společenské scéně. Po dva měsíce bude přinášet koncerty mladých začínajících umělců, promítat dokumenty a filmy z regionální produkce nebo rozsvítí „Srdce pro Václava Havla“ na Gočárově galerii v Mlýnech.

 

Tradičním partnerem projektu je Pardubický kraj. „Kulturní park oživuje přes léto Pardubice a je zpestřením pro návštěvníky i obyvatele města a regionu. Osobně se těším na projekt „Srdce pro Václava Havla“ v Gočárově galerii, kterou Pardubický kraj zrekonstruoval a nedávno otevřel,“ říká Roman Línek, náměstek hejtmana Pardubického kraje.

 

„Kulturní park dává příležitost mladým začínajícím umělcům, režisérům a produkčním. Zároveň přináší do Pardubic energii. Program je pestrý, věřím, že to Pardubáci ocení,“ uvádí Jiřína Klčová, náměstkyně primátora zodpovědná za kulturu a životní prostředí.

 

V úterý 18. července 2023 ve 20 hodin otevře Kulturní park Pardubice zpěvák Kuba Kubín s kytaristou a zpěvákem Tomem Slánským koncertem s názvem „Krev, pop a slzy“.

 

„Jsme to prostě kluci hudební, kteří svůj muzikální svět sdílí skrz sociální sít Tiktok, kde jsme také mezi sebou navázali první kontakt a zjistili jsme, že nám to spolu celkem ladí. Společně s Honzou Musilem produkujeme písničky, jak vlastní, tak převzaté. Ty si často upravujeme do vlastních aranží. Oba máme rádi staré hitovky a na koncertě vám přineseme přehled, podle našeho soudu, těch nejlepších interpretů jak z naší domácí, tak i světové popové scény. Večer bude tedy patřit Michaelovi Jacksonovi, Whitney Houston, Karlu Gottovi a dalším hudebním legendám. S muzikantskou skromností zařadíme do programu i naše písně, kterými doufejme, nic nezkazíme.“

 

Ve středu 19. července od 20 hodin v Bílém Kocouři na Pernštýnském náměstí vystoupí nadějný mladý umělec Martin Pytlík.

 

„Ahoj, jmenuji se Martin Pytlík, jsem mladý zapálený zpěvák, textař a do nutné míry kytarista a klavírista. Žánrově je můj vkus velmi rozmanitý, ale ve své hudební tvorbě se věnuji především spojení alt-rocku, r'n'b a trochu grunge. Těším se na Vás, až se uvidíme na Kulturním parku 19.7.2023!“

 

Ve středu 19. července oživíme Pernštýnskou ulici v Pardubicích, kde na začátku letní sezóny vyrostly restaurační předzahrádky a tato lokalita pomalu ožívá. Na jedné z nich, v Bakla Café, vystoupí od 18 hodin Natálka a Martin Paurovi se svých repertoárem. Oblíbené duo zahraje oblíbené songy. Zpívají česky, anglicky, ale i francouzsky.

 

V pátek 21. července od 20 hodin první část Kulturního parku zakončí v baru Laputa, Pod Sklípky 112 v Pardubicích Frank Sinatra Quartet. Jazzová skupina se zrodila z vášně pro hudbu minulého století. Toto kvarteto vyniká svým unikátním složením - housle, kontrabas, kytara a bicí, což je možná netradiční pro jazzovou hudbu, ale o to více zajímavý zvuk dokáže těleso nabídnout. Repertoár se skládá z jazzových standardů především 30. - 60. let. Velkou oblibu má těleso v písních Franka Sinatry, jehož jméno si i vetklo do názvu. Členy souboru jsou kontrabasista Jan Hrubeš, kytarista Jan Čonka, houslista Lukáš Demele a bubeník Tadeáš Macl.

 

Kulturní park Pardubice ještě čeká na začátku srpna oblíbený festival Festa Italiana v pardubické Prosekárně a projekt v Pasáži sv. Jána v centru Pardubic.

 

Vyvrcholením bude konec srpna, kdy nás čeká Festival regionálního dokumentu a filmu, kde na netradičních místech promítneme umělecké dokumenty.

 

Konec srpna bude patřit i projektu „Běž domů, Ivane“, který formou happeningu otevře žhavou otázku případného stěhování sochy Rudoarmějce.

 

Poslední srpnový den, čtvrtek 31.8.2023, bude tradičně patřit koncertu písničkáře a skladatele Jaroslava Hutky v projektu „Srdce pro Václava Havla“. Projekt se odehraje v Gočárově galerii v Mlýnech.

 

Veškeré aktuální informace se dozvíte na facebooku Kulturní park Pardubice. (TZ – zr) Repro: Kulturní park Pardubice

Mohlo by vás zajímat:

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Manévr v jednosměrce opilci za volantem nevyšel. Naboural do zaparkovaného auta

Pomoc pacientům i zaměstnancům

Pomoc pacientům i zaměstnancům

Město podpořilo investici do ambulance paliativní medicíny v Dražkovicích

Flotila se rozrůstá

Flotila se rozrůstá

Pardubický dopravní podnik nakoupil další parciální trolejbusy

Výměna po čtvrtstoletí

Výměna po čtvrtstoletí

Město investovalo do modernizace chladícího systému v pardubické aréně

Nadané a zvídavé mládí

Nadané a zvídavé mládí

Dětský a Studentský parlament za sebou mají další nabitý ročník

Cestující pod dohledem

Cestující pod dohledem

Pardubický dopravní podnik vybavil kamerami všechna svá vozidla