Dekarbonizace pomůže vašemu autu

Kultura - 18. 07. 2023
Dekarbonizace pomůže vašemu autu

PARDUBICE - Letní kino Rebel se den za dnem stává atraktivnějším. Velký prostor na pravém břehu Labe, vedle mostu Pavla Wonky, kam se kino v roce 2018 přestěhovalo, nejenže zlepšil jeho dostupnost pro návštěvníky ze všech částí Pardubic, ale umožnil také proměnu prostoru ve velkou letní relaxační zónu. Nejen proto se nejedná o letní kino ledajaké, ale o největší v České republice! Pohledem marketingu tedy ideální příležitost, jak představit špičkové produkty a služby široké veřejnosti.

 

A teď přichází na scénu prodejce vozů Hyundai firma Auto Slavíček a Filtro.cz, kteří mohou – a jsou na to připraveni – výrazně pomoci motoru vašeho automobilu. Provádějí totiž takzvanou dekarbonizaci, což je technologie, o níž se v poslední době mezi motoristickou veřejností hodně mluví a kterou odborníci jednoznačně doporučují absolvovat. 

 

Máte-li najeto několik desítek tisíc kilometrů, disponujete vozem, o němž se v minulosti říkalo, že je dobře „zajetý“. Možná však zároveň postupně získáváte pocit, že vaše auto nenápadně ztrácí na výkonu a neslouží tak, jak byste si představovali. A právě v takové chvíli je dobré nechat vůz prohlédnout odborníky a dekarbonizovat.

 

Výrobci automobilů neustále přicházejí s novinkami a modernizacemi. Některé z uplatňovaných a do aut instalovaných technologií, jakými jsou kupříkladu přímé vstřikování paliva, či systém EGR, ale i obecně velké rozšíření počtu aut vybavených dieselovým motorem, způsobují zanášení pohonných jednotek karbonem.

 

Organické sloučeniny na bázi uhlíku, které se souhrnně označují jako karbon, vznikají při běžném provozu zážehových i vznětových motorů. Usazeniny karbonu v sacím potrubí, ventilech, prostoru pístů, turbodmychadle ale i v součástech mazací soustavy nebo výfuku pomalu, ale velmi spolehlivě snižují výkon motoru pozvolným zanesením nebo opotřebením jednotlivých dílů. Jinými slovy, na autě není žádná závada, ale zkrátka nejede jako dřív. A právě odstranění karbonových usazenin a povlaků je nazýváno dekarbonizací.

 

Dekarbonizace znamená pro motor značnou úlevu. Jde o preventivní zákrok, který šetří možné příští – a mnohem vyšší – náklady.  V Dražkovicích jsou připraveni provést tento zákrok u automobilů všech značek, a to do objemu motoru 6 litrů včetně. Samotná procedura netrvá příliš dlouho, u benzínových motorů přibližně 60 minut, u dieselových 90 minut.

 

Závěrem jen třeba zdůraznit že tato služba není určena výhradně talentovaným mladým řidičům, zajišťujícím zločincům únik z místa činu, tak jako je tomu ve filmu Baby Driver, připraveném na dnešní večer v úterý 18. července, jehož je prodejce vozů Hyundai firma Auto Slavíček a Filtro.cz partnerem.

 

Projekce začíná stejně jako každý červencový večer ve 21:30 hodin. A stále je zdarma. (zr) Repro: PLKR

Mohlo by vás zajímat:

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Ve čtvrtek další projekce němých grotesek se živou hudbou

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné