Kulturní park jde do finále

Kultura - 27. 08. 2023
Kulturní park jde do finále

PARDUBICE - Kulturní park Pardubice vstupuje do svého finále. Poslední prázdninový týden bude patřit filmu, koncertu, happeningu „Běž domů, Ivane“ a projektu Srdce pro Václava Havla s jedinečným koncertem písničkáře Jaroslava Hutky na střeše Gočárovy galerie v Automatických mlýnech.

 

Letošní ročník festivalu se nese ve znamení uměleckých dokumentů a především otevření Gočárovy galerie a Automatických mlýnů. Organizátoři vybrali regionální dokumenty „Vokolkovi“ a „O Starých psech“, které připomínají významné umělecké osobnosti spjaté s Pardubicemi. Dokumenty promítne jak Gočárova galerie v Mlýnech, tak Dům U Jonáše na Pernštýnském náměstí v termínu od 29. do 31. srpna mezi 10. a 18. hodinou v provozní době galerie.

 

Barton Brothers je rodinná kapela hrající převážně vlastní tvorbu. Inspiruje se v mnoha různých žánrech, ať už jazzu, folku, funku nebo rocku. Koncert začíná v úterý 29. srpna v 19 hodin v baru Laputa Pod Sklípky.

 

Happening otevře otázku, zda přesunout, či ponechat sochu Rudoarmějce v Tyršových sadech v Pardubicích. Do projektu se zapojí i Východočeská televize V1, která bude sbírat maximálně dvouminutové názorové příspěvky od veřejnosti. Na akci, která začíná ve středu 30. srpna v 18 hodin vedle sochy Rudoarmějce, vystoupí s úvodním příspěvkem historik Jiří Kotyk, ze záznamu zazní song „Běž domů, Ivane“, několik písní Karla Kryla a závěr bude patřit nadějnému muzikantovi Martinu Pytlíkovi, čerstvému absolventovi chrudimského gymnázia. Po skončení akce se neformální diskuse přesune do podniku Bílej Kocouř na Pernštýnském náměstí.

 

Vyvrcholením festivalu je projekt Srdce pro Václava Havla připomínají osobnost českého prezidenta. Písničkář Jaroslav Hutka vystoupí na jedinečném koncertu na střeše Gočárovy galerie v Automatických mlýnech. Koncert začíná ve čtvrtek 31.8. v 19 hodin. Vstup na koncert je omezen kapacitou terasy, proto žádáme zájemce o rezervaci vstupenek na e-mailu: kulturniparkpardubice@gmail.com. Bez potvrzení vaší žádosti nebude možné se koncertu zúčastnit. Večer se také rozsvítí Srdce pro Václava Havla přímo na střeše mlýnů. (zr) Vizuál: Kulturní park Pardubice

 

Mohlo by vás zajímat:

Jarní koncert JK Bandu je zde

Jarní koncert JK Bandu je zde

V závěru zazní velká orchestrální směs nejkrásnějších skladeb Glenna Millera

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Ve čtvrtek další projekce němých grotesek se živou hudbou

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality