Univerzita rozhýbe město

běh - 04. 10. 2023
Univerzita rozhýbe město

PARDUBICE – Zdejší univerzita zve Pardubice k pohybu pro dobrou věc. Už tuto sobotu totiž v centru Pardubic odstartuje již třetí ročník Běhu Univerzity Pardubice. Běžci si mohou vybrat ze dvou tras, vyrazit lze i na kolech nebo na koloběžkách. Výtěžek akce věnuje univerzita na domácí hospicovou péči.

 

„Chceme pozvat všechny příznivce pohybu, ale především rodiny s dětmi na Běh Univerzity Pardubice. Naší akcí navazujeme na sérii dobročinných Běhu Terryho Foxe a Běhu naděje. Běh Univerzity Pardubice podpoří domácí hospicovou péči," uvedl Mgr. Jan Němec, vedoucí Katedry tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice, která akci společně s Univerzitním sportovním klubem a Fakultou zdravotnických studií UPCE organizuje.

 

Sportovci vyběhnou v sobotu 7. října 2023 z Pernštýnského náměstí. Běžce čeká trasa dlouhá 2,5 kilometru, trať pro cyklisty a fanoušky koloběžek bude mít tři kilometry. První start pro běžce je naplánovaný na 10 hodin, cyklisté a koloběžkáři pak vyrazí na trasu v 10.30. Prezence začíná v 9 hodin. Celá akce je nesoutěžní s dobrovolným příspěvkem.

 

Všichni nadšenci pohybu si kromě sportu užijí také zábavný doprovodný program. V něm se představí Univerzitní sportovní klub (USK), Fakulta zdravotnických studií Univerzity Pardubice společně s partnerem akce VZP, a také Pohybové studio Hroch. Akce je i letos součástí podzimních Městských slavností. (MaM) Il. foto: ARCHIV UPCE (V sobotu se koná již třetí ročník Běhu Univerzity Pardubice)

Mohlo by vás zajímat:

Běžci v pardubických ulicích

Běžci v pardubických ulicích

Vinařský půlmaraton vyhráli Hrochová a Homoláč

Rozhodne se v neděli

Rozhodne se v neděli

Dynamo nevyužilo mečbol

Beksa končí…

Beksa končí…

Pardubičtí basketbalisté vypadli ve čtvrtfinále

Dynamo jde do vedení

Dynamo jde do vedení

Hokejisté Pardubic vedou ve finálové sérii 3:2

Dynamo srovnalo sérii

Dynamo srovnalo sérii

Pardubice zvítězily v Třinci a srovnaly finálovou sérii

Třetí prohra Beksy

Třetí prohra Beksy

Pardubičtí basketbalisté čtvrté utkání prohráli