Zdařilá rekonstrukce

Region - 10. 10. 2023
Zdařilá rekonstrukce

VESKÁ - V Pardubickém kraji už na rozdíl od mnoha dalších krajů v republice nenajdete kojenecké ústavy. Zařízení ve Veské u Sezemic a ve Svitavách jsou transformovaná ve svém obsahu a náplni na nový druh zdravotnických a sociálních služeb zejména pro děti a rodiny v okamžité nouzi nebo pro děti se závažným onemocněním a jejich rodiny. Zároveň budovy bývalých ústavů procházejí významnými stavebními úpravami. Příkladem jsou dvě právě dokončené rekonstrukce ve zdravotnickém zařízení Veská.

 

„Ta první je v patře původní budovy, která byla jako jediná dosud neopravená. To se nyní změnilo. Aby tu mohla být poskytována nepřetržitá zdravotní péče dětem s život limitující a ohrožující diagnózou, bylo hutné tu vyměnit zastaralé rozvody vody, tepla, elektroinstalace, slaboproudů a modernizovat interiéry. Ostatní části budovy a velká část vedlejších budov byly již zrekonstruovány a opraveny v minulých letech,“ informovala náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková.

 

Druhou zdařilou rekonstrukcí je zateplení domečku, tedy budovy, která slouží pro zdravotní a sociální služby. „Tady byla zateplena fasáda a vybudováno vzduchotechnické zařízení se schopností zpětného získávání tepla s účinností minimálně 80 procent, což nám výrazně sníží provozní náklady. Domeček je určen pro rodiny, které se po konkrétní dobu učí navracet se zpět do rodinného života a poradit si se starostmi o běžný chod domácnosti,“ dodala náměstkyně. (zun) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování

Eliminovat překvapení

Eliminovat překvapení

Již nyní se řidiči Správy a údržby silnic Pardubického kraje připravují na další zimní údržbu

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný