Elektrárny Opatovice zahájily vytápění

Region - 10. 10. 2023
Elektrárny Opatovice zahájily vytápění

PARDUBICKO - Teplý průběh září posunul začátek letošního vytápění skoro o měsíc oproti minulému roku. Přestože průměrné denní teploty zcela nenaplňují podmínky stanovené vyhláškou pro zahájení vytápění, teplo z opatovické elektrárny  začalo proudit již v pondělí 9. října.

 

„I s ohledem na predikci teplých dní reagujeme začátkem vytápění na četné žádosti našich odběratelů. Večery i rána jsou již chladná a naši zákazníci, hlavně z řad rodin s dětmi či seniory, vítají možnost si přitopit. Proto v pondělí odpoledne zahájíme vytápění, aby měli lidé večer doma již tepelný komfort,“ uvedl ředitel distribuční společnosti EOP Distribuce, a.s. Karel Čipera.

 

„Na topnou sezonu jsme již od září připraveni. Během letních měsíců probíhaly na našem distribučním zařízení i v samotném elektrárenském zdroji intenzivní práce na opravách, revizích a modernizaci,“ doplňuje Karel Čipera.

 

„V minulém roce jsme s vytápěním začínali již 16. září, tedy podstatně dříve, než je tomu letos. Podle dlouhodobých celorepublikových průměrů se začíná s topením v září kolem 17. září. V letech 1961 až 1990 se začínalo s vytápěním průměrně kolem 15 září. V poslední dekádě 2011 až 2020 se průměr zahájení vytápění posunul na 19. září. Jak ukazují statistiky, je letošní září zřejmě prvním od roku 1961, kdy se v tomto měsíci celorepublikově vůbec netopilo,“ dodala za EOP Hana Počtová, manažer vztahů s veřejností. (zr) Foto: eop.cz   

Mohlo by vás zajímat:

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování

Eliminovat překvapení

Eliminovat překvapení

Již nyní se řidiči Správy a údržby silnic Pardubického kraje připravují na další zimní údržbu

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný