Žádné pokuty nepadly

Region - 13. 11. 2023
Žádné pokuty nepadly

PARDUBICKO - Policisté z Odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Pardubického kraje společně s inspektory Oblastního inspektorátu České inspekce životního prostředí Hradec Králové vyrazili v sobotu ráno 11. listopadu 2023 na kontroly několika mysliveckých honů na Pardubicku.

 

Policisté u myslivců - střelců jako tradičně kontrolovali zbrojní průkazy, průkazy zbraní, jejich technický stav i to, zda nebyli před nebo v průběhu honů ovlivnění alkoholem nebo jinými návykovými látkami. Kontrolám neunikli ani honci, kteří musí být starší patnácti let. Zároveň policisté myslivce vyzývali i k předložení používaného střeliva, které bylo předmětem kontrol pracovníků inspekce. Ti ověřovali předložené střelivo v souvislosti se změnou nařízení Evropské komise, které zakazuje používání olověných broků v mokřadech a v jejich bezprostřední blízkosti,“ informovala podrobněji tisková mluvčí krajské policie Andrea Muzikantová.

 

Policisté za sobotní dopoledne zkontrolovali namátkově celkem dvě desítky osob z mysliveckých spolků v Dolní Rovni, Uhersku a v Ostřetíně. „Nezjistili jsme žádné nedostatky ani porušení zákonů,“ sdělila mluvčí s tím, že policisté budou v „plné polní“ i v následujících týdnech. (zr) Foto: PČR

 

Mohlo by vás zajímat:

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování

Eliminovat překvapení

Eliminovat překvapení

Již nyní se řidiči Správy a údržby silnic Pardubického kraje připravují na další zimní údržbu

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný