Spadla klec. Politici jsou ve vazbě

Město Pardubice - 23. 11. 2023
Spadla klec. Politici jsou ve vazbě

PARDUBICE – Státní zástupkyně Okresního státního zastupitelství Adéla Rosůlek podala ve čtvrtek ráno návrhy na vzetí do vazby tří z devatenácti obviněných, kteří jsou trestně stíháni pro zločin zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě, pro přečin porušení povinnosti při správě cizího majetku a pro zločin zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě ve formě pomoci.

 

„Právní kvalifikace není u všech obviněných stejná,“ sdělila v tiskové zprávě Adéla Rosůlek. Ve všech případech jde o manipulace s veřejnými zakázkami města Pardubice.

 

Návrhy na vzetí do vazby, o nichž bude rozhodovat soudce ve čtvrtek odpoledne, se týkají bývalého primátora Pardubic a současného zastupitele a člena městské rady Martina Charváta, předsedy představenstva Krajské hospodářské komory Pardubického kraje a jednatele a majitele společnosti Stafi – Finalizace staveb s.r.o. Jozefa Koprivňanského a exnáměstskyně primátora a členky dozorčí rady Rozvojového fondu Pardubice Heleny Dvořáčkové.

 

„Ostatních 16 obviněných bylo policejním orgánem propuštěno ze zadržení na svobodu, neboť vazební důvody odpadly,“ informovala státní zástupkyně.

 

AKTUALIZACE: Ještě před čtvrteční 16. hodinou rozhodl soudce Karel Gobernac o uvalení vazby na exprimátora Martina Charváta. O pár hodin později rozhodla justice také o vazbě šéfa Krajské hospodářské komory Jozefa Koprivňanského a bývalé náměstkyně primátora a členky dozorčí rady Rozvojového fondu Pardubice Heleny Dvořáčkové. Všichni tři jsou obviněni z manipulace s veřejnými zakázkami města a městských firem.

 

 

(zr)  Foto: ARCHIV REDAKCE (Na snímku jeden z obviněných Jozef Koprivňanský)           

Mohlo by vás zajímat:

Pohledy do minulosti

Pohledy do minulosti

Fotografické skvosty Jiřího Tomana uvidíte na zámku i „kulatém rohu“

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály