Spadla klec. Politici jsou ve vazbě

Město Pardubice - 23. 11. 2023
Spadla klec. Politici jsou ve vazbě

PARDUBICE – Státní zástupkyně Okresního státního zastupitelství Adéla Rosůlek podala ve čtvrtek ráno návrhy na vzetí do vazby tří z devatenácti obviněných, kteří jsou trestně stíháni pro zločin zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě, pro přečin porušení povinnosti při správě cizího majetku a pro zločin zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě ve formě pomoci.

 

„Právní kvalifikace není u všech obviněných stejná,“ sdělila v tiskové zprávě Adéla Rosůlek. Ve všech případech jde o manipulace s veřejnými zakázkami města Pardubice.

 

Návrhy na vzetí do vazby, o nichž bude rozhodovat soudce ve čtvrtek odpoledne, se týkají bývalého primátora Pardubic a současného zastupitele a člena městské rady Martina Charváta, předsedy představenstva Krajské hospodářské komory Pardubického kraje a jednatele a majitele společnosti Stafi – Finalizace staveb s.r.o. Jozefa Koprivňanského a exnáměstskyně primátora a členky dozorčí rady Rozvojového fondu Pardubice Heleny Dvořáčkové.

 

„Ostatních 16 obviněných bylo policejním orgánem propuštěno ze zadržení na svobodu, neboť vazební důvody odpadly,“ informovala státní zástupkyně.

 

AKTUALIZACE: Ještě před čtvrteční 16. hodinou rozhodl soudce Karel Gobernac o uvalení vazby na exprimátora Martina Charváta. O pár hodin později rozhodla justice také o vazbě šéfa Krajské hospodářské komory Jozefa Koprivňanského a bývalé náměstkyně primátora a členky dozorčí rady Rozvojového fondu Pardubice Heleny Dvořáčkové. Všichni tři jsou obviněni z manipulace s veřejnými zakázkami města a městských firem.

 

 

(zr)  Foto: ARCHIV REDAKCE (Na snímku jeden z obviněných Jozef Koprivňanský)           

Mohlo by vás zajímat:

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Manévr v jednosměrce opilci za volantem nevyšel. Naboural do zaparkovaného auta

Pomoc pacientům i zaměstnancům

Pomoc pacientům i zaměstnancům

Město podpořilo investici do ambulance paliativní medicíny v Dražkovicích

Flotila se rozrůstá

Flotila se rozrůstá

Pardubický dopravní podnik nakoupil další parciální trolejbusy

Výměna po čtvrtstoletí

Výměna po čtvrtstoletí

Město investovalo do modernizace chladícího systému v pardubické aréně

Nadané a zvídavé mládí

Nadané a zvídavé mládí

Dětský a Studentský parlament za sebou mají další nabitý ročník

Cestující pod dohledem

Cestující pod dohledem

Pardubický dopravní podnik vybavil kamerami všechna svá vozidla