Grand na dva roky zavře

Město Pardubice - 07. 12. 2023
Grand na dva roky zavře

PARDUBICE – Jedna z dominant města, někdejší hotel a nynější obchodní centrum – Grand, se s posledním dnem letošního roku uzavře, aby následně prodělal zásadní rekonstrukci.

 

Tu zahájí v lednu společnost PSN, přičemž budovu promění v moderní obchodní centrum s plným zachováním odkazu architekta Gočára. V objektu, který se skoro na dva roky téměř kompletně uzavře (během této doby budou fungovat jen restaurace Potrefená husa a lékárna), vznikne přes 4 000 m2 prodejních ploch.

 

Prostory Grandu navíc obohatí nová gastrozóna vhodná jak pro příjemné večerní posezení, tak pro obědy studentů či lidí pracujících v okolí. Vznikne tak Food hall s moderním designem, plný světla a působivých detailů. K restauračním provozům budou přiléhat i dvě samostatné prostorné terasy, které umožní venkovní posezení. V Grandu bude celkem 29 nájemních jednotek v 1. a 2. podlaží, spodní část pak bude patřit supermarketu. Tím by měla být opět Billa. V rámci renovace vznikne ve 3. podlaží také vzdušný a prosvětlený coworkingový prostor ve skleněné klenbě.

 

Návštěvníci nepřijdou ani o multikino CineStar, které se ovšem představí se zcela novým formátem butikového kina. Počet sálů zůstane zachován, změní se ale design a přibude pohodlí. Dominantou celé budovy pak bude bezesporu prosklená vstupní hala z třídy Míru. Nový Grand, jehož renovace by měla stát zhruba 300 milionů, by se měl otevřít nejdéle v září 2025. (saf) Vizualizace: PSN (Na snímku čelní pohled z nové dvorany)

 

Mohlo by vás zajímat:

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Manévr v jednosměrce opilci za volantem nevyšel. Naboural do zaparkovaného auta

Pomoc pacientům i zaměstnancům

Pomoc pacientům i zaměstnancům

Město podpořilo investici do ambulance paliativní medicíny v Dražkovicích

Flotila se rozrůstá

Flotila se rozrůstá

Pardubický dopravní podnik nakoupil další parciální trolejbusy

Výměna po čtvrtstoletí

Výměna po čtvrtstoletí

Město investovalo do modernizace chladícího systému v pardubické aréně

Nadané a zvídavé mládí

Nadané a zvídavé mládí

Dětský a Studentský parlament za sebou mají další nabitý ročník

Cestující pod dohledem

Cestující pod dohledem

Pardubický dopravní podnik vybavil kamerami všechna svá vozidla