Grand na dva roky zavře

Město Pardubice - 07. 12. 2023
Grand na dva roky zavře

PARDUBICE – Jedna z dominant města, někdejší hotel a nynější obchodní centrum – Grand, se s posledním dnem letošního roku uzavře, aby následně prodělal zásadní rekonstrukci.

 

Tu zahájí v lednu společnost PSN, přičemž budovu promění v moderní obchodní centrum s plným zachováním odkazu architekta Gočára. V objektu, který se skoro na dva roky téměř kompletně uzavře (během této doby budou fungovat jen restaurace Potrefená husa a lékárna), vznikne přes 4 000 m2 prodejních ploch.

 

Prostory Grandu navíc obohatí nová gastrozóna vhodná jak pro příjemné večerní posezení, tak pro obědy studentů či lidí pracujících v okolí. Vznikne tak Food hall s moderním designem, plný světla a působivých detailů. K restauračním provozům budou přiléhat i dvě samostatné prostorné terasy, které umožní venkovní posezení. V Grandu bude celkem 29 nájemních jednotek v 1. a 2. podlaží, spodní část pak bude patřit supermarketu. Tím by měla být opět Billa. V rámci renovace vznikne ve 3. podlaží také vzdušný a prosvětlený coworkingový prostor ve skleněné klenbě.

 

Návštěvníci nepřijdou ani o multikino CineStar, které se ovšem představí se zcela novým formátem butikového kina. Počet sálů zůstane zachován, změní se ale design a přibude pohodlí. Dominantou celé budovy pak bude bezesporu prosklená vstupní hala z třídy Míru. Nový Grand, jehož renovace by měla stát zhruba 300 milionů, by se měl otevřít nejdéle v září 2025. (saf) Vizualizace: PSN (Na snímku čelní pohled z nové dvorany)

 

Mohlo by vás zajímat:

Trolejbusový výlet do historie

Trolejbusový výlet do historie

Tématem sobotní akce jsou pardubická náměstí

Zkoumá se šest variant

Zkoumá se šest variant

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Nová basketbalová hala, astronomický dalekohled a oprava autobusových zastávek

Jeďte na kole, dostanete najíst

Jeďte na kole, dostanete najíst

Město v úterý obnoví akci Snídaně pro cyklistu

Pohledy do minulosti

Pohledy do minulosti

Fotografické skvosty Jiřího Tomana uvidíte na zámku i „kulatém rohu“

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA