Pět čističek pomůže městu

Město Pardubice - 08. 03. 2021
Pět čističek pomůže městu

 

PARDUBICE - Internetový prodejce elektroniky eberry.cz rozhodl věnovat městu Pardubice pět čističek vzduchu.

Primárně jsou určeny na čištění vzduchu v městem zřizovaných objektech. Aktuálně zamíří do školky MŠ Brožíkova a školy ZŠ npor. Eliáše, které jsou mimořádně otevřené pro děti zaměstnanců IZS, zdravotníků a sociálních pracovníků.

„Dobro pořád je, ne, že ne.  Firma z našeho regionu eberry.cz dodá formou daru celkem 5 germicidních čističek vzduchu s ÚV-C lampami na likvidaci virů a bakterií. Dohodli jsme se na tom s jednatelem Ladislavem Dopitou. Díky moc,“ uvedl na svém facebookovém profilu náměstek primátora Jakub Rychtecký.

Čističky vyrábí španělská značka JATA, do ČR je dováží právě Elberry. Čištění vzduchu v uzavřených prostorách probíhá na principu sterilizace pomocí UV-C záření. Čistička nasává vzduch z místnosti přes uhlíkový filtr, vzduch je ozářen UV-C lampami a následně přes další uhlíkový filtr vrácen do místnosti. UV-C záření eliminuje 99 % bakterií a virů. Je tedy účinná i proti aktuálnímu viru covid 19.

Použití čističky je bezpečné. Záření nevyzařuje do prostoru přímo, ale pouze jím prochází čištěný vzduch a zároveň čistička do prostoru nevyzařuje ani škodlivý ozón. Díky tomu je možné ji nepřetržitě používat v interiérech, kde se pohybují lidé.

Ideální využití je ve školách, ordinacích, čekárnách, úřadech, obchodech, malých firmách, domácnostech, kdekoli v interiéru do 50 m2.

Pět čističek od Elberry tak pomůže čistit vzduch a zajistit bezpečné prostředí v pěti městem zřizovaných organizacích. (zr)

Mohlo by vás zajímat:

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý

Pozor na sobotní omezení

Pozor na sobotní omezení

Pardubický vinařský maraton přinese rozsáhlé změny MHD