Nejlepší sportovci Pardubicka

sport - 25. 01. 2024
Nejlepší sportovci Pardubicka

PARDUBICE - Ve středu večer byli v Kulturním domě Hronovická oceněni nejúspěšnější sportovci Pardubicka za rok 2023. „V loňském roce se opět potvrdilo, že „město sportu“ nepoužíváme ve spojení s Pardubicemi jen tak. Nejenom že se dařilo týmovým sportům, ale i individuálním sportovcům a někteří z nich zabodovali i v této anketě. Letos sportovní komise obdržela na 90 nominací, což je víc než vloni. Všem oceněným bych chtěl popřát hodně úspěchů v jejich kariéře a ještě jednou jim poděkovat za skvělou reprezentaci našeho města,“ řekl primátor města Jan Nadrchal.

 

Mezi oceněnými je například plavec Daniel Gracík z pardubického oddílu Sport Club Plavecký areál Pardubice či elitní hokejista Dynama Lukáš Sedlák, který měl loni velkou zásluhu na tom, že pardubický tým dokráčel až do semifinále extraligy. Mimo jiné si ocenění odnesla i nadějná krasobruslařka Jana Horčičková, která v pouhých 14 letech už třikrát zvítězila na mistrovství České republiky v kategorii žactva, a to v letech 2020, 2022 a 2023.

 

Do Síně slávy pak letos vstoupil tenista Radovan Čížek, který jako dosud jediný pardubický rodák vyhrál zdejší tenisovou juniorku, a to v roce 1969. Druhou osobou, kterou přivítala pardubická sportovní Síň slávy, je basketbalista Jiří Welsch, který hrál nejen za Pardubice, ale později okusil i NBA, aby se pak ale tehdy na závěr kariéry do Pardubic zase vrátil. (KV, saf)

 

Foto: PARDUBICE.EU (Jedni z mnoha oceněných sportovců na Hronovické)

Mohlo by vás zajímat:

Dynamo to nezvládlo…

Dynamo to nezvládlo…

Pardubičtí hokejisté poslední zápas prohráli…

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Fotbalisté Pardubic končí základní část Fortuna:Ligy na 13. místě

Rozhodne se v neděli

Rozhodne se v neděli

Dynamo nevyužilo mečbol

Beksa končí…

Beksa končí…

Pardubičtí basketbalisté vypadli ve čtvrtfinále

Dynamo jde do vedení

Dynamo jde do vedení

Hokejisté Pardubic vedou ve finálové sérii 3:2

Dynamo srovnalo sérii

Dynamo srovnalo sérii

Pardubice zvítězily v Třinci a srovnaly finálovou sérii