Se stejnou myšlenkou

Sport - 20. 04. 2021
Se stejnou myšlenkou

PARDUBICE - Program na devět dní plných pohybu na jednom z nejhezčích míst krajské metropole se začíná připravovat. Pořadatelé mají rozpracované první návrhy letošní podoby oblíbené sportovní akce pro rodiny s dětmi Sportovní park Pardubice. Konat by se měla opět druhý srpnový týden, letos tedy od soboty 7. do neděle 15. srpna.

 

„Epidemická situace je sice stále nepříznivá, nicméně věříme, že díky narůstající proočkovanosti a po zkušenostech z loňska dokážeme splnit náročnější hygienické podmínky a akci uspořádat i letos v srpnu. Už jsme oslovili sportovní kluby a jejich velký zájem je pro nás ohromnou odezvou a podporou, určitě i hnacím motorem pro další přípravy,“ řekl hlavní manažer projektu Sportovní park Pardubice Pavel Stara.

 

Sportovní park patří i v příštích třech letech do rodiny Pardubických tahounů, významných kulturních i sportovních akcí města s nadregionálním přesahem. Spolu s tím získává také do roku 2023 jistou dotaci od pardubické radnice. „Jsem moc rád, že město hodnotí náš projekt takto vysoko, že jej shledalo jako atraktivní a důležitý pro obyvatele města i jeho návštěvníky. Je to výsledek práce celého týmu v uplynulých pěti letech. Díky dotační jistotě je pro nás samozřejmě snazší plánovat další ročníky našeho sportovního projektu,“ poděkoval městským zastupitelům za podporu manažer Stara. „Nyní nás čekají jednání s partnery, ale většina z nich nám již naznačila, že do toho s námi půjde i letos. Velký díky tedy rozhodně také jim,“ dodal Pavel Stara.

 

Konkrétní podobu letošního projektu bude projektový tým ladit na přelomu dubna a května. „Jsme na začátku  - čekali jsme na potvrzení licence, abychom mohli pokračovat, a dotační jistotu. Projektový tým už pracuje na důležitých dílčích úkolech, první velkou koordinační schůzku všech členů plánujeme na druhou půlku dubna. Variant bude stejně jako loni určitě několik, abychom byli připraveni podle vývoje situace pružně zareagovat,“ uvedl manažer Stara. „Samozřejmě registrujeme, že letošní léto by po ročním odkladu mělo být olympijským létem. Na samotnou olympiádu se nevážeme termínově, ale pokud se Olympijské hry v Tokiu uskuteční, s jejich odrazem v rámci sportovního parku počítáme jako s jednou z variant,“ nastínil Stara.

 

Hlavní myšlenka zůstává stejná - najít a ukotvit v dětech vztah ke sportu jako k neodmyslitelné součásti života každého z nás. Během devíti dnů se v parku vystřídají desítky sportovních klubů, součástí akce budou i oblíbené stálice projektu - běžecký překážkový závod Gladiátor Race, běh Barvám neutečeš i běh charitativní.

 

„Opět tedy chceme dětem nabídnout možnost vyzkoušet si na stanovištích v parku Na Špici sporty všeho druhu. Díky hrací kartě budou mít malí i velcí možnost sbírat záznamy o jednotlivých disciplínách - za zdolání 12 disciplín obdrží diplom s jejich jménem a za zvládnutí 16 disciplín medaili. Věříme, že diplomů a medailí dáme i letos do výroby tisíce a znovu je všem sportovcům rozdáme!“ dodal s nadšením Pavel Stara. (atu) Foto: ARCHIV REDAKCE

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Pohledy do minulosti

Pohledy do minulosti

Fotografické skvosty Jiřího Tomana uvidíte na zámku i „kulatém rohu“

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Ve čtvrtek další projekce němých grotesek se živou hudbou