Koupaliště bude mít nového provozovatele

Město Pardubice - 22. 02. 2024
Koupaliště bude mít nového provozovatele

PARDUBICE - Radní města se na své středeční schůzi dohodli, že novým provozovatelem koupaliště Cihelna bude od nadcházející letní sezony společnost PAP Pardubice o. p. s. Tato změna v provozování vychází z úspěšné dlouhodobé spolupráce mezi městem a PAP Pardubice o. p. s. při provozování plaveckého areálu Aquacentra Pardubice.

 

O tom, že město bude hledat nového provozovatele koupaliště Cihelna, bylo jasno už loni v lednu a radní města na svém posledním jednání rozhodli o tom, že tímto provozovatelem bude městská firma PAP Pardubice, která již provozuje pardubické Aquacentrum v Jiráskově ulici.

 

„Společnost PAP Pardubice byla založena za účelem provozování aquacentra, a tak je zcela logické, aby spravovala i druhé koupaliště, které se ve městě nachází,“ komentoval rozhodnutí radních primátor Jan Nadrchal a dodal, že se firma specializuje na provozování víceúčelových zařízení v oblasti plaveckého bazénu, aquaparku, wellness, fitcentra a tělocvičen, jak pro individuální, tak i pro organizované sportovní a rekreační aktivity. Zároveň spravuje areál Letní pláže.

 

„Za nás je to správné řešení ve vztahu k našim zákazníkům, kteří budou moci využít plnohodnotně oba areály ve stejném režimu poskytovaných služeb. Je to pro nás nejen další výzva, ale také závazek k poskytování kvalitních služeb pro všechny naše návštěvníky. Chceme naplno využít více než jedenáctileté zkušeností s provozováním Aquacentra a jsme odhodláni investovat veškeré úsilí k zajištění co nejlepšího servisu v oblasti rekreace a sportu a dalšího rozvoje tohoto území,” prohlásil ředitel PAP Pardubice o. p. s. Jiří Vysoudil.

 

To, že se provozovatelem koupaliště Cihelna stane společnost PAP Pardubice, přinese výhody nejen městu, ale také návštěvníkům. „Díky této spolupráci dojde k efektivnímu využití současného technického a personálního zázemí PAP Pardubice, což přispěje ke zvýšení komfortu návštěvníků obou plaveckých areálů – například prostřednictvím vzájemného propojení odbavovacího systému,“ doplnil primátor a dodal, že díky tomu, že Cihelna přejde pod správu městské firmy, bude možnost, aby si město uplatnilo odpočet daně z přidané hodnoty ve výši zhruba 20 milionů korun za rekonstrukci koupaliště Cihelna.

 

„Dlouho očekávaná rekonstrukce areálu koupaliště Cihelna probíhá od loňského roku s tím, že pro letní sezonu 2024 by koupaliště mělo fungovat ve zkušebním provozu. Po jeho skončení se do areálu vrátí firma Agrostav, aby provedla dokončovací práce tak, aby byl areál v roce 2025 kompletně připravený,“ uvedl náměstek primátora Jan Hrabal, který je zodpovědný za majetek a investice.

 

O opravě koupaliště Cihelna

 

Koupaliště Cihelna rekonstrukci vyžadovalo již delší dobu, některé prvky nebyly v dobrém technickém stavu. S opravou se tak počítalo pro skokanský, dojezdový a také rekreační bazén. Rekonstrukce zahrnuje i úpravu brouzdaliště, ochozu skokanského bazénu, vířivek či výměnu dlažeb a obkladů schodiště u tribuny a chodeb sociálního zázemí. Pro zvýšení bezpečnosti na koupališti je součástí rekonstrukce také sanace železobetonových konstrukcí a opravy ocelových plotů a zábradlí. V neposlední řadě je součástí oprav i výměna čerpadel a filtrů včetně armaturních sestav u jednotlivých recirkulačních okruhů.

(ido) Foto: MmP

Mohlo by vás zajímat:

Zkoumá se šest variant

Zkoumá se šest variant

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Nová basketbalová hala, astronomický dalekohled a oprava autobusových zastávek

Jeďte na kole, dostanete najíst

Jeďte na kole, dostanete najíst

Město v úterý obnoví akci Snídaně pro cyklistu

Pohledy do minulosti

Pohledy do minulosti

Fotografické skvosty Jiřího Tomana uvidíte na zámku i „kulatém rohu“

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany