Milion pro vítěze

Region - 14. 03. 2024
Milion pro vítěze

PARDUBICE - Hejtman Martin Netolický jednal s krajskými zástupci Sdružení místních samospráv ČR Jozefem Petrencem a Zuzanou Tvrzníkovou o spolupráci s Pardubickým krajem pro letošní rok. Společným zájmem je zatraktivnění soutěže Vesnice roku Pardubického kraje nebo informačních aktivit směrem ke členským obcím. 

 

„Dlouhodobě se snažíme podporovat zájem obcí o účast v krajském kole Vesnice roku. Proto jsme v loňském roce výrazně navýšili krajský rozpočet na tři miliony korun s tím, že vítěz získá z krajského rozpočtu milion korun. Osobně se domnívám, že patříme i přes nízké nastavení rozpočtového určení daní mezi štědré kraje. Chceme totiž motivovat obce z našeho kraje, které se určitě mají čím pochlubit. Bohužel po koronavirové pauze nebyl zájem o účast příliš velký, což je rozhodně škoda,“ vysvětlil Netolický. Pro motivování obcí pořádá Sdružení místních samospráv ČR na konci března seminář pro obce v rámci prezentace Vesnice roku s ukázkami dobré praxe dříve oceněných obcí. 

 

Tématem jednání byla také problematika stavebního zákona, digitální technické mapy či struktura krajských dotací. Pardubický kraj se Sdružením místních samospráv ČR spolupracuje dlouhodobě i formou příspěvku na činnost. V tuto chvíli je v kraji 223 členských obcí, což je de facto polovina všech obcí v regionu. (DoB) Foto: Pk (Na snímku účastníci jednání)

Mohlo by vás zajímat:

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování

Eliminovat překvapení

Eliminovat překvapení

Již nyní se řidiči Správy a údržby silnic Pardubického kraje připravují na další zimní údržbu

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný