Špičková úroveň musí být zachována

Město Pardubice - 29. 05. 2024
Špičková úroveň musí být zachována

PARDUBICE - Zastupitelé města schválili investiční dotaci Auto Moto Klubu Zlatá přilba v AČR na rekonstrukci a opravu východní tribuny plochodrážního stadionu ve Svítkově. Tato dotace je zaměřena na zlepšení podmínek pro diváky a rekonstrukce tribuny přispěje k větší bezpečnosti a komfortu návštěvníků.

 

Areál svítkovského stadionu pojme až 12 tisíc diváků a během sezóny hostí více než deset závodů. Tyto akce začínají dubnovým Mezinárodním mistrovstvím ČR Flat Track – EVS veteráni a pokračují až do října, kdy se konají prestižní závody jako Zlatá přilba a Macec Cup. „Po kompletní opravě západní tribuny s přispěním města, je nyní plánována výměna dřevěných sedáků za sedáky z umělé hmoty na východní tribuně. Investiční dotace z Programu podpory sportu ve výši 1,926 milionu korun umožní výměnu téměř 5,3 tisíc sedaček této tribuny. Celkové náklady na akci jsou téměř 2,4 milionu korun, zbytek financí na investici zajistí spolek. Je to další krok, jak zlepšit zázemí pro diváky tohoto nejlegendárnějšího plochodrážního stadionu v Česku, který je v majetku města. Modernizace východní tribuny je tedy dalším krokem v řadě investic, které mají za cíl udržet stadion na špičkové úrovni a zlepšit zážitek pro všechny návštěvníky, a zároveň sníží dlouhodobé náklady na údržbu. Nové sedačky budou k dispozici již na letošní Zlatou přilbu. Obrovské poděkování patří týmu Evžena Erbana, za to, jak se s Auto Moto Klubem Zlatá přilba Pardubice o stadion starají,“ okomentoval 1. náměstek primátora Jakub Rychtecký zodpovědný za oblast ekonomiky, rozpočtu a sportu.

 

Spolek AMK Zlatá přilba Pardubice zahájil postupné zlepšování zázemí stadionu již v roce 2008. V posledních letech spolek, za finanční podpory města, postupně rekonstruoval mantinely, opravoval věž pro rozhodčí, zázemí stadionu, zajistil kompletní výměnu sedaček na západní tribuně, nebo s výraznou dotací města získal novou výsledkovou LED obrazovku. Legendární plochodrážní závod Zlatou přilbu Pardubice podporuje město v rámci tříletého grantu Pardubičtí tahouni. (ido) Foto: MmP

 

Mohlo by vás zajímat:

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Manévr v jednosměrce opilci za volantem nevyšel. Naboural do zaparkovaného auta

Pomoc pacientům i zaměstnancům

Pomoc pacientům i zaměstnancům

Město podpořilo investici do ambulance paliativní medicíny v Dražkovicích

Flotila se rozrůstá

Flotila se rozrůstá

Pardubický dopravní podnik nakoupil další parciální trolejbusy

Výměna po čtvrtstoletí

Výměna po čtvrtstoletí

Město investovalo do modernizace chladícího systému v pardubické aréně

Nadané a zvídavé mládí

Nadané a zvídavé mládí

Dětský a Studentský parlament za sebou mají další nabitý ročník

Cestující pod dohledem

Cestující pod dohledem

Pardubický dopravní podnik vybavil kamerami všechna svá vozidla