Pokračuje revitalizace Dubiny

Město Pardubice - 07. 04. 2021
Pokračuje revitalizace Dubiny

 

PARDUBICE - Sídliště Dubina čeká další etapa revitalizace. Město již vybralo zhotovitele stavby, kterým bude společnost MIROS Pardubice. Úprav se tentokrát dočká střední část ulice Erno Košťála. Po téměř půl století užívání se stavbaři pustí nejen do oprav vozovky a výměny chodníků, ale také do úprav veřejného prostoru mezi školním hřištěm a panelovými domy. Náklady na tuto investiční akci přesáhnou devět milionů korun.

„Již několik let existuje projekt regenerace panelového sídliště. Je rozdělen na několik etap a rekonstrukce komunikace a revitalizace veřejných prostor v ulici Erno Košťála mezi bytovými domy číslo 1008 až 1011 a prostoru u zadních vchodů bytových domů 1000 až 1004, je jednou z nich,“ konstatoval starosta městského obvodu Pardubice III Vítězslav Štěpánek. „Mimo jiné zde, i v souvislosti s připravovaným zřízení školy Montessori, vzniknou nová parkovací místa,“ dodal.

Revitalizace by měla začít v květnu, potrvá zhruba dva měsíce a týká se plochy zhruba 9000 metrů čtverečných. Silnice dostane nový asfaltový povrch, chodníky zámkovou dlažbu, kapacita parkovacích míst bude navýšena o 40 stání. V lokalitě budou namísto nedostačujících kontejnerových stání vybudovány větší přístřešky na popelnice, vegetace ve vnitroblocích bude revitalizována a doplněna o nový mobiliář, nevyužívané chodníky nahradí zeleň a podobně. 

Dubina je druhým největším sídlištěm v Pardubicích. Na ploše asi 56 hektarů zde žije, převážně v panelových domech, více než 11 000 obyvatel. Většina domů byla postavena v osmdesátých a devadesátých letech minulého století. (NaH) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

 

Mohlo by vás zajímat:

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý

Pozor na sobotní omezení

Pozor na sobotní omezení

Pardubický vinařský maraton přinese rozsáhlé změny MHD