Ve středu na třídě Míru

Město Pardubice - 11. 05. 2021
Ve středu na třídě Míru

 

PARDUBICE - Pravidla, která platí pro jízdu na kole, zná snad každý, v případě elektrokoloběžek už to však taková samozřejmost nebývá. V souvislosti s rozvojem služby sdílených elektrokoloběžek, která funguje také na území Pardubic, proto BESIP připravil sérii osvětových akcí, jejichž prostřednictvím chce veřejnosti ukázat, jaká pravidla je nutné pro jízdu na tomto dopravním prostředku dodržovat.

 

 

„Koloběžky se stávají moderním dopravním prostředkem hojně využívaným již ve většině měst nejen u nás po republice, ale i v zahraničí. Bohužel někteří uživatelé neznají pravidla bezpečné jízdy, například co se pohybu po chodníku nebo rychlosti týče. Tyto preventivní akce, které jsou určeny široké veřejnosti, mají proto za cíl povědomí o pravidlech pohybu na elektrokoloběžkách zvýšit, tak aby jízda byla bezpečná nejen pro samotného uživatele, ale také pro jeho okolí,“ uvádí náměstek primátora zodpovědný za oblast dopravy Petr Kvaš s tím, že město Pardubice tuto kampaň BESIPu nazvanou Bezpečně na elektrokoloběžce podpořilo finanční částkou 30 tisíc korun.

 

 

BESIP na sérii akcí zaměřených na prevenci spolupracuje s Policí ČR, Městskou policií Pardubice, Správou a údržbou silnic Pardubického kraje a firmou Bolt, která službu sdílených elektrických koloběžek na území Pardubic provozuje a se kterou město ladí podmínky jejího fungování. Poprvé si zájemci mohli své znalosti a zkušenosti s jízdou na elektrokoloběžce ozkoušet v dubnu letošního roku, další dvě akce jsou naplánovány na středu 12. května a středu 9. června, kdy bude na třídě Míru v čase od 13 do 18 hodin opět k dispozici několik stánků a dráha pro jízdu zručnosti doplněná o nejrůznější překážky. Mezi základní pravidla, která by lidé v souvislosti s užíváním koloběžek měli dodržovat, přitom platí nejezdit po chodníku či ve více lidech a osoby mladší 18 let by neměly zapomínat také na helmu. (iko) Foto: ROMAN MARČÁK

 

Mohlo by vás zajímat:

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý