Potěšující zpráva!

Kultura - 28. 05. 2021
Potěšující zpráva!

 

PARDUBICE - „Koho by to na začátku koncertní sezony napadlo, že odehrajeme pouze zahajovací koncerty v září, a pak budeme moci přivítat publikum zpět v Sukově síni Domu hudby až v červnu. Děkujeme posluchačům za trpělivost, štědrost i přízeň, jež nám v uplynulých měsících projevili. Dlouhé čekání je u konce a těší nás, že můžeme pozvat na kvalitní program, skvělého hosta, a hlavně ke sledování koncertu naživo!“ komentuje blížící se koncerty ředitel Pavel Svoboda.

 

 

Koncerty s příznačným názvem „… a na závěr Dvořák“ se uskuteční v úterý 15. června a ve středu 16. června od 19 hodin pod taktovkou šéfdirigenta Stanislava Vavřínka. Nejprve zazní Mozartova „Haffnerova“ symfonie, následovat budou Čajkovského Variace na rokokové téma, v nichž se jako sólista představí Václav Petr. Tento skvělý cellista sbíral soutěžní úspěchy už od dětství a sólově vystupuje od dvanácti let. V pouhých čtyřiadvaceti letech se stal jedním z nejmladších koncertních mistrů v historii České filharmonie, kde v současnosti působí. Program uzavře Dvořákova Česká suita, která bude pomyslnou tečkou za koncertní sezonou.

 

 

Vstupenky bude možné zakoupit od 1. června online na webu kfpar.cz nebo také v Turistickém informačním centru. S ohledem na platná vládní nařízení bude uvolněno do prodeje pouze 50 % kapacity sálu. Na místo obvyklých tří závěrečných koncertů budou odehrány pouze dva, i proto zájemce vyzýváme, aby si své vstupenky zajistili včas. Pro vpuštění do sálu bude třeba splnění jedné z podmínek: 1) předložení COVID PASSU, 2) předložení dokumentu o provedení antigenního testu s negativním výsledkem ne starším 72 hodin (popř. PCR testu ne starším 7 dní), 3) předložení certifikátu o provedené vakcinaci proti Covid-19 starší 14 dní od ukončení očkování, a nutné bude samozřejmě i použití roušky či respirátoru na ochranu dýchacích cest po celou dobu pobytu v uzavřených prostorách.

 

 

„Upozorňujeme stávající předplatitele, že jejich abonentky na tyto koncerty neplatí. Stále probíhá vracení poměrné části vstupného za zrušené koncerty 52. koncertní sezony. Připomínáme všem, kdo tak ještě neučinili, nemají možnost vyřídit vrácení online či nevlastní bankovní účet, že v pondělky 14. a 21. června od 13 do 17 hodin bude možné vrátit abonentky proti hotovosti přímo na pokladně u vstupu do Sukovy síně,“ sdělila za orchestr Andrea Žeravíková.

 

 

S ohledem na přetrvávající epidemiologická opatření, jež ovlivní minimálně ještě podzimní část sezony, výjimečně neproběhne nový prodej abonmá. V předprodeji bude možné zakoupit jednotlivé vstupenky na konkrétní koncerty dle aktuálně platných opatření v kultuře. „Chceme ujistit abonenty, že o svá místa nepřijdou a mají je rezervována pro příští předprodej, jakmile to situace umožní. O harmonogramu předprodeje budeme včas informovat,“ uzavírá Žeravíková. (zr) Foto: KOMORNÍ FILHARMONIE

 

Mohlo by vás zajímat:

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková

V úterý zazní Stabat Mater

V úterý zazní Stabat Mater

K nastudování duchovního díla spojily síly Komorní filharmonie a Konzervatoř Pardubice