Pardubice Moravské Nové Vsi

Město Pardubice - 25. 06. 2021
Pardubice Moravské Nové Vsi

 

PARDUBICE - Rada města dnes rozhodla o tom, že město uspořádá veřejnou sbírku na pomoc bouřemi a tornádem postižené Jižní Moravě. Výtěžek sbírky bude z Pardubic směřovat přímo do městyse Moravská Nová Ves. Dnes byl založen běžný účet u Komerční banky, na který mohou jak podnikatelské subjekty, tak jednotlivci, zasílat finanční pomoc pro jednu z nejhůře postižených lokalit regionu. Číslo účtu u Komerční banky je 123-3116330267/0100, IBAN: CZ24 0100 0001 2331 1633 0267.

 

 

„Po dohodě se Svazem měst a obcí ČR budou Pardubice směřovat svou pomoc prioritně do Moravské Nové vsi, která je jednou z nejhůře postižených oblastí. S kolegy z rady jsme se dohodli na tom, že každý vloží na účet 10 000 korun z vlastního rozpočtu a že zastupitelstvo města požádáme o schválení finanční pomoci ve výši půl milionu korun. Věřím, že pomohou i naši další spoluobčané,“ řekl po jednání rady primátor Martin Charvát.

 

 

Jeho dalším úkolem je spojit se starostou Moravské Nové Vsi Markem Košutem a domluvit s ním další postup pomoci. V tuto chvíli je v Pardubicích k výjezdu připravena jednotka městské policie, schopná pomáhat při různých výškových pracích, jednotka dobrovolných hasičů, kteří v Pardubicích například likvidují polomy po větrných bouřích i pracovníci Vodovodů a kanalizací, pokud bude jejich pomoc třeba.

 

 

Městys Moravská Nová Ves se zhruba 2600 obyvateli je jednou z největších obcí Moravského Slovácka. Nachází se v národopisné oblasti zvané Podluží, mezi městy Břeclav a Hodonín, v nejjižnějším cípu Moravy, u hranic se Slovenskem a Rakouskem. Je jednou z nejvíce postižených obcí Jižní Moravy, při nichž bouře 24. června způsobila mnohamilionové škody a vyžádala si nejméně čtyři lidské životy. (NaH) Foto: POLICIE ČR

 

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií