Jednání v Labi

Region - 31. 08. 2021
Jednání v Labi

PARDUBICE - V hotelu Labe bylo v pondělí zahájeno desáté celostátní shromáždění Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých (SONS). Hostem jednání, kterého se zúčastnilo více než 100 delegátů z celé České republiky, byl také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

 

„Období od března loňského roku bylo a stále je složité pro nás všechny. O to více však pro osoby s hendikepem, tedy i pro slabozraké a nevidomé. Proto chceme i nadále pracovat na tom, abychom umožnili slabozrakým a nevidomým lepší orientaci v budovách krajského úřadu, ale také na krajských webových stránkách. Ty splňují mezinárodní standard přístupnosti internetových stránek WCAG, ale budeme chtít i nadále pracovat na tom, aby byly pro slabozraké a nevidomé co nejpřehlednější a uživatelsky co nejpřívětivější,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky vznikla v roce 1996 sloučením obou do té doby celostátně působících občanských sdružení občanů s těžkým zrakovým postižením - České unie nevidomých a slabozrakých a Společnosti nevidomých a slabozrakých v ČR. SONS poskytuje nevidomým a slabozrakým občanům speciální služby, které jinde nenajdou. Činí tak v oblastních odbočkách, pobočných spolcích, celostátních klubech, ale především prostřednictvím svých dceřiných společností. Jednou z nejúspěšnějších je TyfloCentrum Pardubice. SONS sdružuje na osm tisíc členů. (DoB) Ilustrační foto: zsaj.cz

Mohlo by vás zajímat:

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování

Eliminovat překvapení

Eliminovat překvapení

Již nyní se řidiči Správy a údržby silnic Pardubického kraje připravují na další zimní údržbu

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně