Bronz z Budapešti

Region - 07. 09. 2021
Bronz z Budapešti

BUDAPEŠŤ - Čtyřicet tři nejlepších jezdců čtyřspřeží z Evropy se sjelo ve dnech 30. srpna až 5. září do maďarské metropole porovnat své síly na evropském šampionátu. Českou republiku a Národní hřebčín Kladruby nad Labem reprezentoval se starokladrubskými bělouši Jiří Nesvačil junior, který zajel třetí nejlepší překážkovou jízdu a v celkovém výsledku se umístil na výborné třinácté pozici.

 

Kladrubské čtyřspřeží ve složení Generalissimus Ruana III, Favory Risa XXI-53, Rudolfo Ecrasita II-34, Generalissimus Roncha VI a Generalissimus Represa XXXIV-21 vedené Jiřím Nesvačilem jun. absolvovalo ve čtvrtek 2. září drezurní zkoušku a s výsledkem 59,77 trestných bodů skončilo na devatenáctém místě. V sobotním maratonu bylo deváté a v průběžném pořadí šampionátu se posunulo z devatenácté na šestnáctou příčku. Bezchybná překážková jízda s malou penalizací za překročení časového limitu vynesla Jiřímu Nesvačilovi jun. skvělé třetí místo v této dílčí disciplíně. V závěrečném hodnocení obsadil třináctou příčku. Mistrem Evropy ve čtyřspřeží 2021 se stal Nizozemec Bram Chardon.

 

Do Maďarska vyrazilo kompletní české družstvo, jehož členy byli vedle Jiřího Nesvačila jun. jeho otec Jiří Nesvačil, který obsadil v celkovém hodnocení třicáté druhé místo, a bratr Radek Nesvačil, který skončil na třicátém prvním místě. Český tým se v soutěži družstev umístil na šestém místě z devíti národů. MICHAELA PROCHÁZKOVÁ Foto: NHK

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života