Včetně místnosti na holínky

Region - 13. 09. 2021
Včetně místnosti na holínky

KLADRUBY NAD LABEM - Ubytovací zázemí pro studenty a studentky Střední školy chovu koní a jezdectví by mělo doznat zásadních změn. Pardubický kraj připravuje komplexní rekonstrukce vnitřních prostor domova mládeže. Předpokládané náklady před výběrovým řízením na zhotovitele činí 28 milionů korun.

 

„Domov mládeže v Kladrubech nad Labem patří mezi ty, na které se chceme investičně zaměřit, protože jeho stav neodpovídá standardům, které bychom chtěli našim studentkám a studentům nabízet. Součástí rekonstrukce je kompletní úprava vnitřních prostor domova, a to včetně samotných pokojů. Budeme měnit veškeré rozvody, podlahy, obklady, ale také všechno vybavení pokojů a jednotlivých buněk. V rámci projektu bude řešena i rekonstrukce suterénu, kde se nachází prostory šaten a místnost pro mytí holínek,“ uvedl krajský radní pro oblast školství Josef Kozel s tím, že rekonstrukce bude řešena po jednotlivých patrech za plného provozu internátu.

 

Pardubický kraj v posledních letech investoval do Střední školy chovu koní a jezdectví v Kladrubech nad Labem další významné prostředky. „V roce 2019 jsme za 13 milionů korun dokončili rekonstrukci kuchyně a jídelny, protože tehdejší zázemí neodpovídalo jak hygienickým normám, tak nárokům na bezproblémový provoz. Vedle toho jsme za 3,5 milionu korun upravili unikátní demonstrační učebnu a za 2,5 milionu korun zrekonstruovali kotelnu. Postupně se nám tak daří školu, která je svým zaměřením specifická v rámci celé republiky, dávat do stavu, ve kterém jsou již jiné školy v regionu,“ řekl hejtman Martin Netolický. (DoB) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života