Zateplení za 17 milionů

Region - 17. 10. 2021
Zateplení za 17 milionů

CHRUDIM - Na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti obchodu a služeb byla dokončena investice do zateplení oken a půdy na hlavní budově školy, a dále střechy a oken na školní tělocvičně. Celkové náklady dosáhly částky 17 milionů korun.

 

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb v Chrudimi patří mezi školy, které se snažíme v rámci různých příležitostí prezentovat mimo jiné v rámci pořádání společenských a kulturních akcí, jelikož gastro obory jsou zde velmi kvalitní a práce studentů je na profesionální úrovni. Takto například studenti připravili raut na ambasádách v rakouské Vídni či gruzínském Tbilisi,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

Kromě kvalitního odborného výcviku se škola nyní dočkala také ekonomičtějšího provozu a energetických úspor. „V rámci investice dosahující 17 milionů korun jsme řešili energeticky úsporná opatření na hlavní budově a budově tělocvičny. V případě hlavní budovy se jedná o výměnu oken, repase dveří hlavního vstupu a zateplení půdy. U tělocvičny jsme řešili zateplení obvodových stěn, a výměny oken,“ uvedl hejtman.

 

Škola byla založena v roce 1958 a od svého počátku vyučuje tříleté a později také čtyřleté obory denního studia z oblasti gastronomie, obchodu a potravinářství. K těm v 90. letech minulého století přibyly obory se zaměřením na ekonomiku, obchod a informatiku. V letošním školním roce studuje ve škole 425 žáků v 19 třídách. Součástí školy je sportovní zázemí s tělocvičnou, posilovnou i sportovním stadionem. (DoB) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života