Vítaná iniciativa

Region - 02. 11. 2021
Vítaná iniciativa

PARDUBICE - Krajský studentský sněm Pardubického kraje je orgán, který prostřednictvím zvolených zástupců z řad středoškolských žáků hájí jejich zájmy. Sněm poprvé zasedl minulý týden v prostorách sálu zastupitelstva na Krajském úřadě Pardubického kraje. Žáky přišel podpořit i radní pro oblast školství Josef Kozel.

 

„Určitě vítám iniciativu žáků, kteří se dobrovolně ve volném čase schází a chtějí udělat pro školství v našem kraji něco navíc. Jako kraj tento krok s radostí podpoříme, a pokud budeme moci být žákům v něčem nápomocní, rádi tak učiníme, ať už se to bude týkat poskytnutí prostor k jednání nebo čehokoliv jiného,“ uvedl radní Josef Kozel.

 

Dle slov zakladatele Tomáše Ferdana bude sněm řešit problémy žáků a školství v kraji a iniciovat různé projekty. Jednotlivá zasedání a práce ve sněmu navíc pomohou jeho účastníkům s rozvíjením dovedností, jako je například rétorika, argumentace a podnikavost.

 

První zasedání studentského sněmu podle Ferdana proběhlo lépe, než očekával. „Do sněmu se zapojilo 32 škol, a dokonce přišli i zástupci škol, které nebyly vůbec zaregistrované. Celkem bylo na prvním zasedání přítomno 42 zástupců. Sněm si zvolil svůj organizační tým, který bude sjednávat zasedání sněmu, obstarávat prostory a podobně. Na příštím zasedání, které se uskuteční 29. listopadu, bude zvoleno vedení sněmu. Během školního roku pak bude náš organizační tým jezdit po zbylých středních školách s nadějí, že se k nám připojí i další,“ vysvětlil Tomáš Ferdan. (DeP) Foto: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života