Velmi důležitá škola

Region - 23. 11. 2021
Velmi důležitá škola

KLADRUBY NAD LABEM - Od roku 2019 je krajina zdejšího hřebčína zapsaná na listinu světového kulturního dědictví UNESCO. S fungováním Národního hřebčína je nedílnou součástí spojena také Střední škola chovu koní a jezdectví. Po úpravě kuchyně s jídelnou, demonstrační učebny či modernizace kotelny zde kraj vybral dodavatele pro rekonstrukci vnitřních prostor domova mládeže. Z pěti doručených nabídek vybrala hodnotící komise jako finančně nejvýhodnější tu v hodnotě mírně přesahující 25 milionů korun včetně daně.

 

„Škola v Kladrubech nad Labem patří vzhledem ke svému unikátnímu zaměření mezi školy přesahové s výrazným množstvím studentů z jiných regionů bez možnosti pravidelného dojíždění. Proto chceme vylepšit zázemí v rámci ubytovacích kapacit za částku přesahující 25 milionů korun. Po dokončení rekonstrukce kuchyně a jídelny za 13 milionů korun, modernizaci demonstrační učebny za 3,5 milionu korun a rekonstrukci kotelny za 2,5 milionu korun se tak jedná o další významnou investici do zázemí této školy,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

Rekonstrukce bude řešena za plného provozu domova mládeže. „Vzhledem k tomu, že nemáme alternativní ubytovací kapacity, tak musíme rekonstrukci řešit za plného provozu školy. Součástí rekonstrukce je úprava vnitřních prostor včetně vybavení a zázemí samotných pokojů. Budeme měnit také všechny rozvody, podlahy či obklady. Součástí prací je také rekonstrukce suterénu se šatnami a technickou místností pro mytí holínek,“ uvedl krajský radní pro oblast školství Josef Kozel.

 

Podle náměstka hejtmana je zvelebování krajské střední školy součástí širších investic do celé oblasti. „Řešíme management plán, který je de facto souborem všech opatření, které v sobě mají obsahovat všechny investice a aktivity na území památky UNESCO. Kromě školy včetně jízdárny se řeší například spolupráce s obcemi pro napojení hřebčína na Labskou cyklostezku, rekonstrukce mostu přes Labe a další,“ řekl náměstek hejtmana a předseda Rady památky UNESCO Roman Línek. (DoB) Foto: SŠCHKJ (internet)

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života