Náměstí se uvolní

Region - 23. 11. 2021
Náměstí se uvolní

HEŘMANŮV MĚSTEC - Hejtman Martin Netolický a krajský radní a starosta Heřmanova Městce Josef Kozel jednali s ředitelem Správy železnic Jiřím Svobodou o koordinaci prací na modernizaci železniční stanice ve městě s investicí radnice do vybudování přestupního terminálu. Ten by měl vyjít na 130 milionů korun. Přibližně stejná částka by pak měla jít na rekonstrukci samotné stanice.

 

„Vybudování přestupního terminálu je jednou z největších investic v historii našeho města a vyjde na přibližně 120 milionů korun s tím, že 53 milionů korun získáme z Evropské unie. Jedním z velkých benefitů této investice bude přesun autobusového nádraží z náměstí a tím i uvolnění parkovacích míst. Podle naší analýzy 60 procent vozidel na náměstí parkují lidé, kteří ráno nasednou na autobus a večer se vrací z práce. Tato auta tu stojí celý den, což samozřejmě komplikuje život pro krátkodobé parkování,“ řekl Josef Kozel.

 

Podle hejtmana Martina Netolického je při souběhu velkých investic nezbytná koordinace. „Vzhledem k tomu, že je naplánována i modernizace stanice jako takové, kde je investorem Správa železnic, tak je nutné koordinovat práce tak, aby pokud možno probíhaly zároveň nebo alespoň na sebe navazovaly. Důležité bylo vyřešit přeložení kabelů zabezpečovacího zařízení stanice po dobu výstavby, což se podařilo. Nebylo by šťastné, aby jednomu či druhému investorovi vznikly zbytečné náklady navíc. Oba projekty by měly dohromady vyjít na 260 milionů korun,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že realizace by měla začít příští rok a nejpozději v průběhu roku 2023 by měla být dokončena. (DoB) Foto: TOMÁŠ MÁLEK (Internet)

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života