Kamiony na Vysočinu již mimo

Region - 21. 12. 2021
Kamiony na Vysočinu již mimo

CHRUDIM / SLATIŇANY - V pondělí byla slavnostně otevřena druhá, 4,5 kilometru dlouhá, etapa stavby přeložky silnice I/37 z Chrudimi, která bude řidičům sloužit jako obchvat Slatiňan s napojením na stávající trasu za městem směrem na Žďár nad Sázavou.

 

 

Otevření se kromě nového ministra dopravy Martina Kupky a generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic ČR Radka Mátla zúčastnili také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš. Stavba vyšla na 442 milionů korun bez DPH.

 

 

Po otevření prvního úseku dálnice D35 je dokončena další velmi důležitá dopravní stavba, kterou dokončení obchvatu souměstí Chrudim a Slatiňany bezpochyby je. Poté, co se v roce 2015 z velké části ulevilo Chrudimi samotné, tak kamiony směřující dál na Žďár nad Sázavou pokračovaly přes centrum Slatiňan, a to v bezprostřední blízkosti zámku, který je po rekonstrukci velmi hojně navštěvován. Vyvedením dopravy až za Škrovád tak dojde nejen k výraznému zrychlení cesty z Pardubic směrem na Vysočinu, ale především k výraznému uklidnění dopravy v obou městech,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

 

Podle náměstka hejtmana pro oblast dopravy Michala Kortyše je nyní nezbytné zahájit stavbu obchvatů krajského města, a to jak severovýchodního, tak jihovýchodního. „Podle aktuálních informací od ŘSD by měla být stavba severovýchodního obchvatu Pardubic zahájena v průběhu příštího roku s dokončením v roce 2025.

 

 

Jedná se o veledůležitou stavbu pro odklonění dopravy, a to nejen té nákladní z centra Pardubic. Předpokládaná hodnota stavby je 1,5 miliardy korun bez daně,“ uvedl náměstek hejtmana Michal Kortyš.

 

 

Stavba jihovýchodního obchvatu Pardubic by pak mohla začít v roce 2025. „Nová komunikace se napojí na silnici I/37 u Dražkovic a povede směrem na Pardubičky a Černou za Bory, kde se napojí na silnici II/322,“ vysvětlil náměstek Kortyš. (DoB) Mapka: ŘSD

Mohlo by vás zajímat:

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování

Eliminovat překvapení

Eliminovat překvapení

Již nyní se řidiči Správy a údržby silnic Pardubického kraje připravují na další zimní údržbu

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně