Časovka z Časů na Ostrov

Region - 16. 08. 2022
Časovka z Časů na Ostrov

PARDUBICKO - Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal s předsedou Cyklistického klubu Pardubice Josefem Říhou. Tématem bylo nejen nedávné Mistrovství České republiky a Slovenské republiky cyklistů do 23 let v České Třebové, ale řeč šla také o dalších plánovaných závodech na území Pardubického kraje. Jedním z nich bude divácky velmi atraktivní časovka na novém úseku dálnice D35 z Časů směrem na Ostrov, která se uskuteční v sobotu 10. září.

 

„Ještě před oficiálním otevřením nového úseku dálnice D35 z Časů do Ostrova si ji vyzkoušejí silniční cyklisté. Pro ně bude připraven 11 kilometrů dlouhý úsek, na kterém se uskuteční pohár mládeže a žen Techniserv Cup a také Extraliga Masters, což je nejvyšší amatérská silniční liga v České republice. Osobně považuji nápad využít dokončovanou dálnici jako velmi dobrý z hlediska diváckého zájmu, ale i zážitku samotných cyklistů,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

K českotřebovskému Mistrovství České republiky a Slovenské republiky cyklistů do 23 let hejtman poznamenal: „Závod byl velmi kladně hodnocen nejen samotnými závodníky, ale i jejich kluby a organizátory, a proto doufám, že se vrcholné závody do našeho kraje brzy vrátí. Ostatně zajímavých cyklistických závodů je v regionu vícero. Jedná se například o závody Regionem Orlicka, Závod míru nejmladších v okolí Jevíčka, Pardubické kritérium či závody horských kol na Dolní Moravě.“  (DoB) Ilustrační foto: FRANTIŠEK VLČEK

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života